Misschien heb je de film Stromboli, met Elise Schaap in de hoofdrol, al langs zien komen op Netflix. De film staat namelijk al in de top 10 films op Netflix en het is volgens de meeste kijkers ook echt een aanrader! Benieuwd waar deze film over gaat? Wij vertellen in dit artikel alles wat je moet weten over Stromboli.

Elise Schaap stromboli film Netflix actrice
Bron: Stromboli

De storyline

Het draait in de film helemaal om het personage Sara, gespeeld door Elise Schaap. Je kent haar misschien wel van Undercover of Soof. Sara is een charmante vrouw en gaat heel erg nonchalant door het leven. Ze gaat op vakantie naar een klein Italiaans, vulkanisch eilandje: Stromboli. Ze wilde vooral zo ver mogelijk weg van haar eigen familie en wat ze daar verder dan ging doen had ze nog niet helemaal bedacht.

Er is alleen nog een detail over Sara die we niet gedeeld hebben: ze is een alcoholist. Op een dag ging ze iets te ver en kwam ze na een aantal bijzondere situaties terecht bij een retraite van een Deense goeroe. Hier werd ze gedwongen om de confrontatie opzoeken met al haar trauma’s.

Geweldige actrice

De film focust eigenlijk vooral Sara en haar trauma’s, daardoor hebben andere acteurs niet zo veel screentime. In andere films zou je je daar wel aan kunnen ergeren, maar door het sterke acteerwerk van Elise valt dat niet eens op. En de combinatie van andere internationale acteurs en Elise maakt het echt een interessant concept. De film duurt 1 uur en 20 minuten, maar heeft absoluut geen gek einde.

Dit is waarom je deze film moet kijken

Het acteerwerk van Elise en de hele verhaallijn van de film zijn dus echt heel sterk. Sara moet haar trauma’s verwerken waardoor je helemaal wordt meegenomen in haar proces. De onderwerpen die in deze film aan bod komen kunnen wel vrij heftig zijn, maar het zit echt precies op de goede manier in elkaar.

Wij raden het in ieder geval je ook heel erg aan om deze film te gaan kijken. Wil je nou eerst de trailer kijken? Dan kan dat hieronder.

Heb je Stromboli al gekeken en heb je geen idee wat je hierna moet kijken op Netflix? Dan is You misschien wel iets voor jou. Deel 1 van seizoen 4 staat net op Netflix en die is absoluut bingewatch waardig.