Wat houden we van Netflix. Niet alleen om romantische romcoms te kijken, maar ook om wat bij te leren met een documentaire. Dit keer hebben wij een extreem mooie – en belangrijke – documentaire van David Attenborough. Namelijk ‘A Life On Our Planet’ waar je kan zien hoe de wereld in zijn extremen aan het veranderen is door de mensheid. Waarschijnlijk heb je hem al voorbij zien komen op Netflix. Het is een documentaire die goed aanduidt hoe erg het gesteld is met de wereld op dit moment. Wees gewaarschuwd, want er zitten een hoop mooie, maar ook verontrustende beelden in.

A Life on Our Planet

A Life On Our Planet

In deze Britse documentaire zie je documentairemaker David Attenborough die al op jonge leeftijd de hele wereld over reisde om de natuur te filmen. Hij vertelt uit zijn eigen ervaring hoe hij de wereld heeft zien veranderen en je kunt de beelden hiervan ook duidelijk zien. Hij zegt zelf dat de wereld door te tijd heen vanaf de jaren 50, aan het begin van zijn carrière enorm veranderd is. Met het maken van documentaires heeft hij zelf gezien dat er steeds minder populaties dieren waren en ook gebieden van de Noordpool waren niet zo mooi als zijn filmploegen verwachtten. Hij reist opnieuw naar de gebieden waar hij vanaf de jaren 50 ook allemaal geweest is om te zien hoe erg het allemaal veranderd is in vergelijking met vroeger.

Bewustmaking

David Attenborough noemt de documentaire zelf zijn ‘getuigenverklaring’ en wil je graag een indruk geven wat er met de planeet zou gebeuren als we er niks aan doen en doorgaan zoals we nu doen. Het Amazone regenwoud zou een grote savanne kunnen worden, de Noordpool kan in de zomer al zijn ijs verliezen, koraalriffen sterven uit en maximaal gebruik van de grond kan zorgen voor een voedselcrisis. Er zou een enorme uitsterving aan dieren kunnen komen, wat de klimaatverandering alleen maar erger maakt. Voor een indrukwekkende documentaire is dit dus echt een aanrader!

Ben je na deze documentaire benieuwd wat je kan doen tegen de klimaatverandering? Dat lees je hier.