Terwijl we met liefde gebruik maken van Netflix, heeft het ons ook wel ontiegelijk goed in de smiezen. Voorbeeld: hoe kneitervervelend is het wanneer je per ongeluk de verkeerde film aanklikt en je daardoor dagenlang iets in je ‘kijk verder’ lijst hebt staan wat daar niet hoort? En soms staan er ook wel eens films en series tussen die een guilty pleasure zijn maar je niet wilt dat mensen weten dat je het hebt gekeken. Voor dat laatste hebben we goed nieuws want er is een manier om films en series uit je kijkgeschiedenis halen zodat niemand achter jou ‘slechte filmsmaak’ komt.

netflix kijkgeschiedenis FEM FEM

Soms is het gewoon lekker om een foute film op te zetten alleen heb je liever niet dat iemand erachter komt. Dit kan vrij lastig zijn om te verbergen omdat Netflix een kijkgeschiedenis heeft en dus andere kunnen zien wat je hebt gekeken en wat je nog af moet maken. Voor iedereen die liever niet hun ‘slechte filmssmaak’ delen met andere, zo verwijder je je kijkgeschiedenis:

Kijkgeschiedenis verwijderen

  1. Log via een webbrowser in op Netflix. Dit kan via je telefoon, laptop of table, maar is niet mogelijk via de Netflix-app.
  2. Klik op het account logo rechtsboven in het scherm en klik op ‘account’.
  3. Scroll helemaal naar beneden totdat je bij ‘mijn profiel’ uit bent en klik op ‘kijkactiviteit’.
  4. Op deze pagina zie je een lijst staan met een overzicht van films en series die je hebt gekeken. Als je doorscrolt naar beneden kun je nog op ‘meer weergeven’ klikken.
  5. Wil je iets verwijderen? Klik op de cirkel met een streep ertussen, het symbool voor stoppen.
  6. Herhaal deze stappen totdat alles wat je wilt verwijderen, weg is.

Kost wat tijd, maar zo komt niemand erachter dat je een weekend lang alleĀ chick flicks op Netflix hebt gebinged.