Een Netflix-serie waarbij je zelf mag kiezen in welke volgorde je het bekijkt? Het kan dus blijkbaar. Bij de Netflix-serie Kaleidoscope is dit gewoon mogelijk. Vooral voor de mensen die vaak in slaap vallen tijdens het bingewatchen is dit perfect.

Netflix
Bron: Netflix

Kaleidoscope

De serie Kaleidoscope gaat over een team van professionele dieven, die samen in een kluis proberen te breken. De eigenaar van de kluis zegt dat het onmogelijk is om in zijn kluis te komen. Dit maakt dat het voor de dieven juist een uitdaging is. In de kluis zit enorm veel geld, dus als het de dieven lukt, lopen ze weg met de grootste geldprijs uit de geschiedenis. Must be nice. Om de kluis open te breken moeten de dieven eerst een heleboel obstakels zien te overwinnen.

In een sneak peek waarbij de acteurs en actrices worden geïnterviewd, zie je dat een van de obstakels een wespenplaag is. Of het de dieven lukt om de kluis open te breken? Daar zijn wij wel naar benieuwd.

In eigen volgorde

Normaal gesproken moet je een serie altijd in de juiste volgorde kijken, maar bij Kaleidoscope is het niet zo. De afleveringen van Kaleidoscope zijn namelijk vernoemd naar kleuren. Of je nou bij geel of groen begint, het maakt niet uit. Het kan zelfs zijn dat je door andere volgordes de serie juist beter snapt.

De maker van de show Eric Garcia legt uit: “Door de afleveringen op verschillende volgordes te bekijken, krijg je een andere kijk op de personages. Er zijn vragen die in de ene aflevering worden gesteld die in een andere aflevering worden beantwoord. Op dezelfde manier zullen er antwoorden zijn in een aflevering waarvan je niet eens weet dat het antwoorden zijn totdat je de vraag ziet.”

Cast & releasedatum

De cast van Kaleidoscope bestaat uit een reeks met goede acteurs en actrices zoals: Giancarlo Esposito van Breaking Bad, Rufus Sewell van Dark City, Paz Vega van Rambo: Last Blood en Rosalina Elbay van Ramy. De serie is vanaf 1 januari te zien op Netflix. Mark the date.