Heb je weer geen flauw idee wat je op je zondagavond moet doen? Wij wel! We hebben namelijk weer weer een steengoede Netflix tip voor je. Deze keer is het de film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile met Zac Efron als psycho seriemoordenaar Ted Bundy. En geloof ons, dat wil je zien.

zac efron FEM FEM
@extremelywicked

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Dat Zac Efron de hoofdrol gaat spelen in deze film wisten we al, maar wat weten we eigenlijk over de rol die  hij speelt als Ted Bundy? Deze keer gaan we iets dieper het verhaal in, want wie was Ted Bundy nou precies? Ted was één van de grootste psychiatrische seriemoordenaars waar ze in Amerika ooit mee te maken hebben gehad. Misschien dat je hem kent, misschien niet, maar hij pleegde back in the seventies tientallen moorden.

Dit waren allemaal vrouwen, en voornamelijk vrouwelijke studenten. Zoals je misschien wel door hebt had Ted een hevige obsessie met vrouwen en was hij een enorme vrouwen begluurder voordat hij zijn eerste moord pleegde. Hoe zijn snode plannetjes werkten? Hij benaderde ze vaak in het openbaar en vroeg ze om hulp. Toen de vrouwen eenmaal bij zijn auto aankwamen werden ze als eerst bewusteloos geslagen, geboeid en daarna meegenomen. Zo koos Ted een vooraf gekozen afgelegen plek om zijn slachtoffers om te leggen. De vrouwen zagen hem als een charmante en aantrekkelijke man, dus ja, niet zo gek dat ze met hem meegingen. Achteraf gezien waren ze toch iets te snel voor zijn charmes gevallen.

Zo gaat deze film natuurlijk over Ted, maar ook specifiek over zijn vriendin Elizabeth Kloepfer (Lily Collins). Het verhaal wordt vanuit haar oogpunt verteld. Zo ga je zien dat hij dan alles, maar dan alles doet om zijn vriendin te overtuigen van zijn onschuld. Maar of ze hem gelooft?

Voor als je de trailer nog niet gezien had, bij deze:

Wil je weten wat er voor de aankomende maand op de planning staat? Deze films en series verschijnen in mei op Netflix.