Een onduidelijke vriendin, een bemoeizuchtige moeder en de moord op je beste vriend. Ja, voor de agent Baaba Keita uit het franse stadje Belleville die dit allemaal meemaakt is het niet altijd even makkelijk. Wanneer Baaba naar Miami reist om een moordzaak op te lossen is er meer aan de hand dan hij dacht.

la flic de belleville FEM FEM

Le Flic de Belleville

Een perfecte match tussen Frans en Engels, dat is een van de voordelen van deze film. Daarnaast is de film ook heel herkenbaar. Relatiestruggles en doorzettingsvermogen komen bij deze film genoeg aan het bod. De twee agenten Baaba en Ricardo (de agent uit Miami die Baaba moet begeleiden) ontwikkelen een onverwachtse vriendschap. De kameraden kunnen genoeg van elkaar leren en rollen al snel in een ingewikkelde moordzaak die veel groter is dan ze beide op eerste oog dachten. Of ze de zaak (en al hun persoonlijke problemen) op tijd oplossen is dan ook het grote vraagteken in deze film.

Wist je dat de langverwachte serie van Dolly Parton eindelijk online staat? Je kan hem nu zien, het is onze nieuwste Netflix verslaving!