When They See Us Now is het aangrijpende en waargebeurde verhaal over de ‘Central Park Five’-mannen die onschuldig beoordeeld werden voor verkrachting. Onlangs verscheen de serie op Netflix met kreeg per direct heel veel aandacht. Speciaal voor iedereen die de serie al heeft gezien hebben we een Netflix tip. Oprah Winfrey is nog dieper ingegaan op het verhaal in de docu: ‘Oprah Winfrey presents: When They See Us Now.’

when they see us now FEM FEM

Oprah Winfrey presents: When They See Us Now

Na het succes van de serie wilde Oprah iets dieper ingaan op het tragische verhaal uit 1989. Voor iedereen die het verhaal niet kent hebben we een korte samenvatting:

Het verhaal gaat over vijf Amerikaanse getinte tieners tussen de 14 en 16 jaar oud, die in het voorjaar van 1989 werden beschuldigd van een brutale verkrachting van een 28-jarige jogger in Central Park. Vier van de vijf jongens hebben 7 jaar lang doorgebracht in de gevangenis en de vijfde jongen heeft zelfs 13 jaar lang vastgezeten.

In de documentaire gaat Oprah in gesprek met vijf mannen om wie dit verhaal allemaal draait: Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana en Korey Wise. Zij hebben jarenlang in de gevangenis gezeten voor een misdaad die zij niét hebben gedaan. Zo stelt Oprah een aantal pittige vragen aan de mannen, waardoor een hoop emoties naar boven komen. Ze geven aan ze dat ze veel pijn en verdriet hebben gekend, maar bovenal vonden ze het afschuwelijk dat ze eigenlijk hun jeugd zijn kwijtgeraakt. Één van de vijf mannen denkt aan een positieve toekomst voor de verwerking dankzij de Netflix serie. Kortom, na het zien van de serie wil jij dit absoluut niet missen op Netflix. Bekijk hier de trailer:

Bekijk hier overigens wat er in juli allemaal nog wordt toegevoegd aan Netflix.