We kennen het allemaal wel. Urenlang Netflix afstruinen voor een leuke film of serie. Na een tijdje geef je het op en zet je weer dezelfde film aan die je welgeteld 5 dagen geleden ook al had aangezet. Maar niet getreurd, wij hebben vanaf nu elke week een Netflix tip voor je zodat je niet uren hoeft te zoeken.

Deze serie heb ik afgelopen weken bij al mijn vriendinnen opgehemeld tot het moment dat ze hem wel móesten kijken. Ik heb het over Vis a Vis. In het Engels: Locked Up. Deze Spaanse serie is één van mijn favorieten geworden en staat nu een aantal maanden op Netflix.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alba Flores (@albafloresoficial) op

Het verhaal

Het verhaal gaat over een jonge naïeve vrouw, genaamd Macarena. Ze komt in een vrouwengevangenis terecht nadat ze voor haar (ex) vriend/baas heeft gefraudeerd. Ze moet een straf uitzitten van 7 jaar en het wereldje waarin ze terecht komt is allesbehalve prettig. Ze leert overleven in een wrede en gevaarlijke omgeving. Omdat Macarena zo kwetsbaar en onzeker is, is het elke aflevering weer nagelbijten. Ze blijft telkens in ergere problemen komen waardoor je wilt blijven kijken.

De context lijkt op het eerste gezicht een beetje op de serie Orange Is The New Black. Die serie speelt zich namelijk ook af in een vrouwengevangenis. Maar Vis a Vis is toch heel wat spannender en extremer, en dat blijkt al gelijk in de eerste aflevering van seizoen 1.

Bekende gezichten?

Misschien herkende je al een paar bekende gezichten. De allerbeste Spaanse acteurs en actrices zijn gecast voor de Spaanstalige serie en er zitten een paar bekende gezichten tussen. Zo wordt de hoofdrol van Macarena gespeeld door Maggie Civantos. Beter bekend als Angelés Vidal in de Spaanse serie Las Chicas del Cable. Daarnaast kennen we Alba Flores als Nairobi in La Casa de Papel. Ook Zulema Zahir, gespeeld door Najwa Nimri kennen we van seizoen 3 van La Casa de Papel als Alicia Sierra.

Inmiddels staan alle 4 de seizoenen op Netflix, dus daar ben je wel een tijdje zoet mee. Veel kijkplezier!

Bekijk hier wat voor andere titels in september online zijn gekomen.