Crime series zorgen voor spanning dus mocht je alle Scandinavische toptitels al hebben gebinged, hebben we een nieuwe serie voor je op het oog. De Franse serie Zone Blanche bijvoorbeeld. Vol met spanning, heel mysterieus… Makkelijk wegkijken op de woensdagavond.Zone Blanch FEMFEM

Zone Blanche

”Welkom in Villefranche in de Vogezen, welkom in Zone Blanche.” De hoofdrol in deze Franse crimeserie is voor Inspecteur Laurene Weiss die samen met haar team de mysteries en moorden moeten oplossen die plaatsvinden in de bossen rond de Franse Villefranche.

Laurene krijgt hulp van aanklager Franck Siriani die zich meld in het dorpje. Hij wil net zoals Laurene weten waarom er nou zoveel moorden plaatsvinden in het dorp. De hulp die ze krijgt van Franck denkt ze helemaal niet nodig te hebben en daarom volgt ze lekker haar eigen plan en neemt ze hem totaal niet serieus. Mild begint de serie niet, want in het begin van de serie wordt Laurene samen met haar team gelijk geconfronteerd met een dode verpleegster in het bos.  Dit is het begin van vele moorden die na elkaar volgen en die op een één of andere manier onderling aan elkaar verbonden zijn…

Tijdens het kijken van het eerste seizoen met acht afleveringen, komen er steeds vragen naar boven drijven die pas later worden beantwoord. Elke aflevering heeft een eigen verhaal waardoor je elke keer weer vol verrassingen staat. Toch valt er wel iets op: het bos, de onverklaarbare moorden én de 18 jarige dochter van de burgemeester van Villefranche die opeens verdwijnt. Dit lijkt dé rode draad te zijn.

Goed nieuws! Vanaf 14 juni kun je ook al het tweede seizoen bingen op Netflix.

Nog een titel waar wij enorm lovend over zijn is de serie Chernobyl. Niet te zien op Netflix, maar op HBO. Deze miniserie vertelt het verhaal van de kernramp uit 1986.