Wij zijn absoluut niet van mening dat voetbal kijken alleen een mannen ding is, laat dat even duidelijk zijn, maar we gaan er van uit dat we ook wat lezeressen hebben die niet alle wedstrijden van Ajax (of wat voor team dan ook) te voet volgen. Dus vandaag speciaal voor de vrouwen die absoluut wél van sport houden, maar niet per se van voetbal: een lijst sport gerelateerde films en series op Netflix.

netflix tips ajax FEM FEM

Formula 1: Drive to Survive

Dit is een documentaire die is gemaakt in samenwerking met Formula One en Netflix waarbij we een exclusief kijkje krijgen achter de schermen van de Formula One World Championship 2018. Een jaar lang heeft een cameraploeg van Netflix het Formule 1 gevolgd waardoor je kennis maakt met verschillende coureurs en hun persoonlijke verhalen, je krijgt meer te weten over de financiële ellende van de Force India team en uiteraard zie je onze eigen Max Verstappen zo nu en dan voorbij komen.

Friday Night Lights

Dit Amerikaanse sportdrama uit 2004 is gebaseerd op het boek van Buzz Bissinger. Het is een waargebeurd verhaal waarbij Buzz het voetbalteam Permian High School Panthers volgde toen ze een run maakten richting het Texas State Championship. Na het succes van zijn boek is er een film van gemaakt met Billy Bob Thornton als coach Gary Gaines en volg je zijn team en de stad Odessa in Texas waar ze vandaan komen.

The Blind Side

Voor The Blind Side won Sandra Bullock in 2010 een Oscar. Het is een op feiten gebaseerde Amerikaanse drama- en sportfilm en vertelt het waargebeurde verhaal over een puber die de kans krijgt om zijn talent voor American football te ontwikkelen.

Losers

Iedereen heeft het altijd over de winnaars op het gebied van sport, maar ook de verliezers hebben een mooi verhaal om te delen. In deze documentaire spelen de verliezers de hoofdrol. Wellicht wel een van de meest originele sportdocumentaires ooit, waarbij je in de eerste aflevering kennis maakt met kunstschaatser Surya Bonaly. Suraya was een supertalent, maar doordat ze een donkere huidskleur heeft is ze nooit eerlijk beoordeeld in een door blanke mensen gedomineerde sport.

The Motivation

The Motivation is een sportdocumentaire waar ze acht skaters volgen die mee gaan doen aan het New York Street League-kampioenschap. Alle acht zijn getalenteerd maar delen ook hun interne worstelingen maar ook de familiedruk, wat ze doen wanneer ze te maken krijgen met blessures, geld en roem.

Kijk je toch liever naar een romcom? Wat dacht je van van de film About Time?