Ook dit seizoen zijn we weer vol aan de gang met de leukste festivals deze zomer. We weten dat er in ons landje genoeg te feesten is, maar om toch iets anders te proberen vertrokken wij naar Roemenië om een kijkje te nemen bij het NEVERSEA festival 2019.

NEVERSEA Festival 2019

Het 4-daagse festival werd gehouden aan de kust van Roemenië in Constanta. Een deel van het grote strand werd afgezet en omgebouwd tot festivalterrein. De looproute over het festival is waanzinnig om te zien. Terwijl je langs de verschillende stages loopt, kun je genieten van het prachtige uitzicht op de Black Sea. Helaas kan je de wilde golven over het strand niet horen, maar de luide muziek en het geluid van 50.000 toejuichende festivalgangers is ook zeker niet verkeerd.

NEVERSEA wordt veel bezocht door de inwoners van Roemenië en de landen er om heen. Dit is het moment van het jaar waar zij naar uit kijken. Eigenlijk kan je NEVERSEA festival dus wel vergelijken met het Lowlands van Nederland, het leeft.

NEVERSEA festival

Stages

Zoals op elk festival zijn de stages verdeeld over het terrein. De variatie van de verschillende stages was erg leuk om te zien. De ene stage staat in de lengte van het strand en de ander in de breedte met uitzicht op de Zwarte Zee. Tot slot is er nog een stage die je uitzicht geeft op de huizen achter het strand. Het festival beschikt over een aantal verschillende stages: Main stage, Temple, The Ark, Daydreaming, Oasis en zelfs nog een aantal die niet op het plattegrond staan zoals Nostalgia. Op elke stage wordt er een ander genre gedraaid zodat er voor ieder wat wils is. Van de grootste hits van de Backstreet Boys bij Nostalgia tot de lekkerste deuntjes bij Daydreaming.

NEVERSEA festival

Artiesten

Het festival trok zo veel artiesten aan, dat het bijna niet meer was bij te houden. Alesso, Afrojack, Sean Paul, Jessie J, Alex Parker, Bassjackers, G-EAZY, Lucas & Steve en nog veel meer. Om hier een beter overzicht in te krijgen heeft NEVERSEA een App gelanceerd. In dit overzicht is goed te zien welke artiest op welk moment draait. Ook kan jij een samenstelling maken van de artiesten die je wilt zien door deze toe te voegen aan je eigen timetable. Zo kan je al jouw favoriete DJ’s en artiesten zien.

NEVERSEA Festival

Foods/drinks

Wat erg bijzonder was om te zien, is de manier waarop het festival en het strand werd behandeld. Er liepen continu mensen rond die al het achtergelaten afval aan het opruimen waren. Hierdoor bleef het strand erg schoon. Er is niks waar jij je druk o hoef te maken en al helemaal niet om het eten en drinken op het festival. Het leek wel alsof Rollende Keukens een bezoekje nam aan NEVERSEA. In het eet-gedeelte, die aansloot bij de stages stonden ontzettend veel leuke foodtrucks met allerlei verschillende hapjes en drankjes. Een ding is zeker, je gaat er geen honger of dorst krijgen!

NEVERSEA festival 2020 staat zeker weer hoog op het lijstje.