In de wereld van de liefde zijn er talloze verhalen die ons verbazen en ons eraan herinneren dat liefde soms op de meest onverwachte plaatsen kan worden gevonden, en een relatie niet altijd geaccepteerd wordt. Een dergelijk verhaal is dat van Yenthe (23), die verliefd is geworden op de stiefbroer van haar moeder.

Relatie met je oom

Relatie met je oom

Hoewel ze geen biologische familieband delen, groeiden ze samen op als oom en nicht. Yenthe en haar partner (52) overwegen nu om hun relatie openbaar te maken. Ze beseffen wel maar al te goed dat dit voor aanzienlijke problemen kan zorgen. “De afgelopen 18 maanden heb ik een geheime affaire gehad met mijn oom, wat vreselijk klinkt, maar dat is het eerlijk gezegd niet. Mijn moeder en haar broer zijn slechts stiefbroer en -zus en delen geen ouders, dus hij is niet eens bloedverwant aan mij.”

Het gevoelige punt in deze situatie is dat Yenthe haar oom en moeder wel samen zijn opgegroeid en elkaar altijd als echte broer en zus beschouwen. Yenthe benadrukt: “Ik ken hem natuurlijk al mijn hele leven en we zijn altijd close geweest, maar het werd pas romantisch toen ik 19 was.”

Yenthe haar partner heeft zijn huwelijken zien stranden en beweert nu dat hij in Yenthe de juiste persoon heeft gevonden. Ondanks het leeftijdsverschil hebben ze veel gemeen en hun relatie bloeit op nu het fysiek is geworden. “Hij is jong voor zijn leeftijd, terwijl ik vrij volwassen ben, dus ik denk dat we in het midden zitten”, vertelt Yenthe ons.

Familieband

De moeder van Yenthe beschouwt haar broer echter als een echte rokkenjager en zou radeloos zijn als ze wist dat haar dochter iets met hem had. Toch is Yenthe vastberaden om haar moeder op de hoogte te brengen, maar ze vreest dat dit een enorme kloof zal slaan in hun familieband.

Het vertellen van dit soort nieuws is nooit eenvoudig beseft Yenthe, maar openheid en eerlijkheid zijn cruciaal in elke familie. Het is voor haar dan ook belangrijk om met haar moeder te praten en haar gevoelens en motieven duidelijk te maken. Ze hoopt dat haar moeder zal begrijpen dat liefde soms complex is, maar dat wat zij en haar oom hebben wel oprecht is.

Yenthe en haar partner voelen de zegen van haar moeder nog als enige obstakel in hun relatie. Ze kunnen dan ook niet wachten om hun relatie openbaar te maken aan de familie. Ondanks dat ze heel veel houden van hun familie zijn ze wel bang voor de reacties, en dan met name voor de reactie van Yenthe haar moeder.