Een eerste date blijft altijd spannend. Je praat een aantal dagen of weken met elkaar en beslitst dan om elkaar in het echt te gaan ontmoeten. De aanloop naar de date kan nog wel eens wat zenuwen met zich meebrengen. Want wat moet ik aan hem vragen en wat is een absolute no go? 

Natuurlijk beslis je uiteindelijk zelf wat je doet op een eerste date, het gaat er immers om dat jij een leuke avond hebt. Toch zijn er een aantal dingen die je niet wilt doen op een eerste date (mits je een goede eerste indruk wilt maken).

1. Te laat komen

Te laat komen is tijdens de eerste date eigenlijk echt een no go. Tuurlijk, er is niks mis met een keertje fashionably late aankomen, maar zorg dat je niet te laat komt. Anders lijkt het al snel dat je niet erg geïnteresseerd bent, en kan het zelfs zo zijn dat je date al weg is.

2. Te bloot kleden

Je wilt nog niet te veel weggeven op je eerste date. Kleed vooral waar jij je comfortabel in voelt, maar onthoud dat een te blote outfit je date een beetje kan afleiden. Je wilt natuurlijk wel dat je date je in je ogen aankijkt in plaats van naar je borsten staart.

3. Alle details over zijn leven vertellen

We herkennen dit allemaal, zodra we zijn achternaam weten veranderen we in de FBI. Tijdens jullie eerste date weet je dan ook al hoe zijn ouders heden en bij wie hij op de basisschool in de klas zat. Maar dit mag hij natuurlijk helemaal niet weten! Zorg dat je met aandacht naar hem luistert en noem niet opeens de naam van zijn tante die je nog helemaal niet *hoort* te weten.

4. Hem direct op zijn uiterlijk beoordelen

What you see is what you get is niet altijd het geval. Soms kan hij net wat minder knap zijn dan op zijn Tinder profiel, maar kijk hier eventjes doorheen. Schrijf hem niet gelijk af maar maak er alsnog een leuke date van! Uiteindelijk blijft er weinig van zijn knappe uiterlijk over en is het innerlijk het enige wat nog telt.

5. Plannen maken voor de toekomst

De eerste date betekent niet dat je direct gaat trouwen, dat weten we ook. Daarom is het ook belangrijk om je trouwplannen, woningplannen en kinderwensen nog even achter wegen te laten. Dit kan mannen namelijk een enorm benauwd gevoel geven. Op een eerste date is het vooral belangrijk dat je elkaar leert kennen en vooral een leuke avond (of middag) hebt. Hoe jullie kinderen later gaan heten komt heus nog wel een keer aan bod.

6. Praten over je ex

Op een eerste date wil je elkaar leren kennen, niet zijn ex! Hij zal er op zijn beurt ook niet op zitten te wachten hoe geweldig Jantje was en wat een chemistry jij en Daan hadden. Dit komt allemaal later nog wel eens ter sprake.

7. Te veel alcohol drinken

Een wijntje kan nog wel eens helpen tegen de zenuwen maar houd het bij 2 of 3 glaasjes als het heel gezellig is. Hierdoor blijf je helder en beland je niet opeens bij hem thuis. Uiteindelijk is je date nog een vreemde en moet je als dame voorzichtig zijn. Er kan hier namelijk nog wel eens misbruik van worden gemaakt. Better be safe than sorry!

8. Direct bij hem blijven slapen

Natuurlijk is dit helemaal up to you, maar onthoud wel dat je met een vreemde op date bent. Helemaal veilig is het dus niet. Mocht je écht graag met hem naar huis mee willen, stel dan altijd een vriendin op de hoogte en deel je locatie. Zo weet altijd iemand waar je bent!

niet-doen-eerste-date
@Pinterest

Lees ook: Met deze vragen voorkom je ongemakkelijke stiltes op een eerste date