Je hebt al een tijdje een relatie en je begint jezelf af te vragen of je je nog wel daadwerkelijk aangetrokken voelt tot hem. En wat zou er dan gebeuren als je dit aan hem verteld? We hebben dit bijna allemaal wel eens meegemaakt. Dit is wat je moet doen én wat je vooral niet moet doen als deze vraag bij je opkomt.

Vertel het aan hem

Het is niet eerlijk om met dit gevoel rond te lopen zonder dat hij daar iets vanaf weet. Als hij er iets vanaf weet heeft hij, net als jij, een keuze. Daarnaast kan hij er dan misschien ook nog aan werken. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat je hem niet moet willen veranderen. Past hij niet meer binnen jouw plaatje van een relatie? Laat hem dan in zijn waarde. Komt het echter bijvoorbeeld door iets ‘kleins’, zoals het feit dat hij de laatste tijd nogal is aangekomen? Misschien zit hij er zelf ook mee en ziet hij jouw openbaring als een motivatie om er wat aan te gaan doen. Dan worden jullie er allebei beter van en hoeft jullie relatie niet meteen voorbij te zijn. Is jullie seksleven in een sleur gekomen? Vertel hem dan over jouw fantasieën, zodat jullie er samen aan kunnen werken.

aangetrokken-partner-femfem

Denk aan zijn gevoelens

Ondanks dat het goed is om het aan hem te vertellen wil dat niet zeggen dat je dit dan maar moet doen op het moment dat het voor jou het makkelijkst is. Natuurlijk is het makkelijker om het te vertellen na het drinken van een of twee flessen wijn. Maar denk na over zijn gevoelens en zorg ervoor dat je in staat bent om daadwerkelijk te vertellen wat er aan de hand is. Zorg dat je bewust bent van hetgeen je vertelt. Zorg daarbij dat je jezelf in zijn gevoelens verplaatst. Als je wilt dat het niet meteen definitief over is tussen jullie, is het slim om na te denken over een manier waarop je het kan vertellen waarbij je hem zo min mogelijk pijn doet. Eerlijk zijn is goed, maar doe het met beleid. Vertel hem dat je van hem houd. Zorg ervoor dat hij niet het gevoel krijgt dat het allemaal zijn fout is.

Vertel hem dat je hier mee zit en hoe jij je daarbij voelt

Laat hem merken dat je hem een fijn persoon vindt en hem niet kwijt wilt. Leg hem uit dat gevoelens kunnen veranderen en dat het jouw gevoelens zijn die nu anders zijn en niets anders dan dat. Mocht je toch voor jezelf hebben besloten dat je niet meer verder wilt met hem, ben hier dan direct eerlijk over. Hou rekening met zijn gevoelens maar maak wel duidelijk dat het voor jouw klaar is. Wind er geen doekjes om, voor jullie beiden is eerlijkheid hierover het beste. Hij verdient het namelijk niet om aan het lijntje gehouden te worden.

partner-aangetrokken-femfem