Zijn jij en de sportschool alles behalve goed bevriend? Breng je veel liever je tijd door op je bank met een goede film op Netflix? We snappen het. Sporten is nou eenmaal niet iedereens lievelings bezigheid en was je er ook van op de hoogte dat sporten ook nadelen heeft?

sporten seks FEM FEM

Mannen en vrouwen die niet sporten beter zijn in bed

En nadeel voor alle sporters maar goed nieuws voor iedereen die liever niet sport. Uit een onderzoek met ruim 1.000 deelnemende koppels die allemaal tussen de 25 en 45 jaar zijn, bleek dat sporten een negatief effect heeft op je seksleven. Alle stellen die hieraan meededen hadden een vrij ‘normale’ indeling van hun dagen. Ze hebben een baan, een sociaal leven en hobby’s en 52% van de deelnemende koppels had één of meer kinderen. Aan iedereen werd gevraag naar hun bezigheden gedurende de dag en alle activiteiten moesten ze een cijfer geven.

En nu komt het. 72% van de stellen gaf de bedprestaties van hun partner een hoger cijfer wanneer hun partner niet sportte. Dit was gemiddeld zo’n 8,2. De stelletjes waarvan ze allebei regelmatig sportte gaven hun seksleven een lagere cijfer en kwam niet boven de 7,0 te liggen.

De onderzoekers hadden hier een aantal verklaringen voor. Door veel te sporten heb je minder energie over voor seks en de energie die je dan over hebt gebruik je liever om optimaal te kunnen ontspannen.

Lees hier nog meer redenen waarom sporten funest is voor je seksleven.