Heb jij een belangrijk sollicitatiegesprek gepland staan? Dan ben je vast al druk bezig met voorbereiden. Dit kan natuurlijk mega spannend zijn, vooral als je niet zo goed weet wat je moet zeggen. Experts geven een aantal tips over wat je beter niet kan zeggen tijdens je volgende sollicitatie!

Je vorige baas

Volgens carrière-expert Vicki Salemi is het niet verstandig om te vertellen dat je je vorige baas niet leuk vond. Het kan zijn dat je daarover wil praten, maar een sollicitatie is daar niet het juiste moment voor. Dit kan namelijk als onprofessioneel gezien worden. ”De interviewer gaat er dan van uit dat je op een gegeven moment waarschijnlijk ook slecht zult praten over diens eigen bedrijf”, vertelt Vicki. Probeer dus altijd zo neutraal mogelijk te blijven. ”Als je bijvoorbeeld een vraag krijgt over een situatie waarin je met een moeilijk iemand moest dealen, kun je beter vanuit jezelf praten dan dat je iets negatiefs over iemand anders zegt. Focus op de oplossing die je voor dat probleem gevonden hebt. Geef ook aan dat je op zoek bent naar iets anders omdat je verder wilt groeien, niet omdat je graag weg wilt bij je huidige baan.”

”Hoe vond jij het gesprek gaan?”

Het is begrijpelijk dat jij benieuwd bent naar hoe het gesprek ging, maar dit is niet verstandig om te vragen. ”De persoon met wie je het gesprek hebt gehad, zal er dan van uitgaan dat je tijdens je werk ook voortdurend om feedback vraagt”, legt Vicki uit. Het kan dan overkomen alsof je niet kan werken zonder de bevestiging van anderen. Je kan er dus maar beter vanuit gaan dat alles goed is gegaan! Mocht je toch niet zijn aangenomen, kan je op dat moment altijd nog om feedback vragen.

Vragen stellen

Aan het eind van een sollicitatie krijg je bijna altijd de vraag of jíj nog vragen hebt. Zeg hier nooit ‘nee’ op! ”Door dit te zeggen laten sollicitanten zien dat de baan ze niet echt kan schelen, dat ze lui zijn of dat ze het gesprek simpelweg niet hebben voorbereid”, aldus Vicki. Doe daarom wat research naar het bedrijf zodat je je goed voor kan bereiden. ”Kijk naar hun social media kanalen. Doe een simpele Google search, bekijk de website en zorg ervoor dat je in elk geval twee of drie vragen paraat hebt.”

Salaris en vakantie

Als laatste is het ook niet verstandig om tijdens je eerste gesprek over je salaris en vakantiedagen te vragen. Dan wek je de indruk dat jouw prioriteiten daar liggen en niet bij de baan. ”Het lijkt dan alsof je de baan niet serieus neemt”, vertelt Vicki. Je kan beter vragen naar de algemene voordelen van het bedrijf; denk aan pensioenopbouw, bijvoorbeeld. Ben je tóch heel benieuwd naar het salaris? Dan kun je beter geen concreet bedrag noemen. Begin over een wat groter bereik en wacht tot de interviewer hier dieper op ingaat.