Met dank aan tijdsschriften, het internet en onze vriendinnen leren we bijna elke week wel weer een nieuwe tip om ons dagelijkse doen en laten een stukje makkelijker te maken. Of het nou over werk, het huishouden of beauty gaat: zodra we het hebben uitgeprobeerd, willen we niet meer anders. We hebben er nog één in petto voor de make-up verslaafden onder ons: depotting make-up!

Depotting make-up

Veel vrouwen vinden het belangrijk dat ze op hun werk, een feestje of avondje stappen hun make-up kunnen bijwerken indien nodig. Toch moet je vaak keuzes maken in wat je wel en niet in je handtas stopt. Hoe graag je ook je blush, oogschaduw, lippenstift én contour mee wil nemen, soms is het gewoon niet fijn om met een zware handtas te sjouwen. Gelukkig is er een manier om je make-up zo compact mogelijk mee te kunnen nemen: het ‘depotten’ van je make-up!

Hoe mooi de verpakking van een eyeshadow palette of een highlighter er ook uitziet, erg praktisch is het niet. Wanneer je bijvoorbeeld maar één of twee kleuren van een palet echt gebruikt, is het vervelend om het hele doosje mee te moeten nemen. Een tip die veel beauty vloggers geven is het ‘verpotten’ van je make-up, ook wel depotting genoemd. Make-up depotting is simpelweg het verwijderen van make-up uit de originele verpakking om het vervolgens naar een compacter doosje te verplaatsen. Dit wordt al vaak gedaan door make-up artiesten die het handiger en hygiënischer vinden om hun make-up te verdelen over verschillende kleine containers.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mandi (@makeupbymandi.k)

Je kan op deze manier je favoriete producten van verschillende paletjes in één verpakking samenstellen. Zo heb je je favoriete make-up altijd bij je, zonder een grote, zware handtas mee te moeten nemen!

How does it work?

Hoe simpel make-up depotting ook klinkt, het vergt wel een beetje oefening. Gelukkig zijn er genoeg tutorials te vinden op Youtube die laten zien hoe het moet. De meest gebruikte manier is om de make-up met een dun spateltje uit de originele verpakking te halen, in de nieuwe verpakking te smeren en het vervolgens met een kaars te smelten. Laat de make-up vervolgens hard worden en you’re done! Probeer het eerst uit met goedkope make-up omdat het de eerste keer misschien niet foutloos zal gaan. Zorg er daarnaast voor dat je er goed de tijd voor neemt, je handen van tevoren wast en schone tools gebruikt. En onthoud: oefening baart kunst!

Lees ook: Make-up: dit zijn de grootste trends van 2021