Lange bobs zijn in en dat hebben we aan Kylie Jenner te danken. Met andere woorden: heel erg lang haar is uit de mode, deze winter en voorjaar 2019 gaan we voor wat korter haar. Deze haarlengte valt tot ongeveer op je sleutelbeenderen. Alle lengtes die daaronder vallen zijn vanaf nu dus een beetje achterhaald.

Schermafbeelding 2018-11-01 om 17.08.21

Lange bob

Zo’n lange bob kun je heel mooi dragen met een hele diepe zijscheiding of je krult het haar over de lengte heel mooi met een krultang. Je kan eigenlijk allerlei kanten op met dit kapsel. Voor de vrouwen die al een keer een lange bob hebben gehad of een stapje verder willen, kunnen ook korter gaan, bijvoorbeeld tot je kaaklijn. Het lijkt namelijk een heuse trend te worden. Meiden die nog nooit korter zijn gegaan doen het nu wel en het staat ze fantastisch.

De lange bobs zijn bovendien allemaal op één lengte geknipt. We gaan dit seizen dus niet voor laagjes, maar met de krultang geef je beweging aan je haar waardoor het lijkt of er lengteverschillen in je haar zitten. Ze houd je de volheid in je haar. Dit geldt trouwens ook voor de bobjes ter hoogte van de kaaklijn. Die worden ook op één lengte geknipt zodat de volheid er echt goed in zit. We hebben het hier dus echt over een blunt cut. Het haar wordt helemaal recht afgeknipt zonder gradaties.

2a61f2b07418dbfc42a2d6c46bb2137f

Grote veranderingen in de haartrends dus? Dit kunnen we beantwoorden met: ja, een beetje wel. We staan aan het begin van een nieuw tijdperk op het gebied van de haren. Het is niet meer per se zo dat lang haar het meest vrouwelijke is.

Lees ook: red-velvet is de nieuwe kleurtrend op haargebied