Fan van true-crime? Deze nieuwe Netflix-miniserie schijnt heel heftig te zijn

8 maanden geleden

True crime documentaires zijn momenteel populairder dan ooit. Een kijkje in het hoofd van een moordenaar of alle grimmige details van een crime scene: het internet is er verslaafd aan. Ben jij ook fan van true crime series? Dan moet je deze nieuwe Netflix true crime miniserie eens kijken.

netflix-true-crime-miniserie

L’Affaire Fourniret: Dans la tête de Monique Olivier

De nieuwe Netflix true crime miniserie heet L’Affaire Fourniret: Dans la tête de Monique Olivier. Deze serie vertelt het verhaal van ‘The Beast of the Ardennes’, oftewel Michel Fourninet en zijn vrouw Monique Olivier. Dit is een koppel uit Frankrijk, dat samen 12 meisjes en vrouwen ontvoerd en om het leven gebracht heeft. De twee zijn zestien jaar lang actief geweest, tussen 1987 en 2003.

Het vreemde aan hun ontmoeting is dat ze elkaar leerden kennen terwijl Michel in de gevangenis zat. Ze hebben elkaar dan ook nooit fysiek gezien voordat Michel vrijkwam en hadden al die tijd contact via brieven. De twee hebben een deal gemaakt waarin ze afspraken dat Monique hem zou helpen om jonge vrouwen te zoeken, die Michel vervolgens kon vermoorden. Vlak nadat Michel vrijkwam zijn de twee getrouwd en slechts twee maanden later hadden zij hun eerste slachtoffer al gevonden. Het verhaal is echt insane.

Monique Olivier

De serie laat dus het verhaal van dit wel heel bijzondere koppel zien. Opvallend is dat de focus met name op Monique ligt. Zij wist natuurlijk van alle gruwelijke daden die haar man verrichte af en hielp er zelfs aan mee, maar heeft er nooit iets over gezegd of geprobeerd hem te stoppen. Uiteindelijk heeft ze hier 28 jaar gevangenisstraf voor gekregen. Hoe dit gruwelijke verhaal aan het licht is gekomen? Dat zie je in de serie.

Heftige serie

Vind jij geen enkele true crime serie heftig genoeg? Dan moet je L’Affaire Fourniret: Dans la tête de Monique Olivier echt een kans geven. Het schijnt namelijk dat deze serie heel diep op de details van de gruwelijke daden ingaat en dat je alle details te horen krijgt. Zeker het kijken waard als je een true crime-fanaat bent, dus! Veel kijkers zijn al naar Twitter gegaan om hun ongezouten mening erover te geven.

De Netflix true crime miniserie is sinds 2 maart te zien op het platform. Het bestaat uit vijf verschillende afleveringen, die allemaal ongeveer drie kwartier duren. Wij gaan ‘m vanavond nog bingen.