Het bijzondere Japan maakt indruk op iedereen die dit eilandenrijk bezoekt of wil gaan bezoeken. Eeuwenoude tradities en hypermoderne technologie gaan hier hand in hand. De prachtige oude tempels, theehuizen en tuinen vormen een boeiend contrast met de spannende hedendaagse architectuur.  Steden als Kyoto en Tokyo zijn zeker een bezoekje waard, maar ook oude plaatsen als Koyasan en Takayama. In Japan ervaar je de absolute hoogtepunten als je een bezoekje brengt aan het ‘land van de rijzende zon’.

Schermafbeelding 2018-11-12 om 17.20.22

Tokyo

Tokyo is een wereldstad. Stort je in het bruisende stadsleven en maak kennis met deze levendige metropool. De diverse wijken, zoals Ginza, Akihabara, Shibuya en Asakusa laten elk een ander Tokyo zien. Van drukke zakencentra met dure winkels tot hippe boetiekjes en van de nieuwste technologische snufjes tot prachtige oude tempels. Vanaf diverse plekken in de stad kun je een tocht maken over de Sumidagawa-rivier en heb je een heel andere blik op de stad.

@dchan_93
@dchan_93

Matsumoto

Via de grootste Wasabi-boerderij rijdt je van Tokyo naar Matsumoto. Deze kasteelstad is in de 8e eeuw ontstaan en heeft het zwart-witte Matsumoto-jo kasteel als hoogtepunt. Deze wordt gezien als een van de drie mooiste kastelen van Japan. Onderweg kun je een blik wagen op de heilige vulkaan Fuji, de hoogste berg van Japan. Vanaf de bovenste verdieping van het Matsumotokasteel kijk je uit over de Japanse Alpen. Een adembenemend gezicht.

Kyoto

De voormalige hoofdstad Kyoto heeft ruim tweeduizend tempels, ambachtelijke winkeltjes, prachtige tempeltuinen en schilderachtige plekjes. In de amusements-wijk Gion zie je verschillende ‘ochaya’, theehuizen waar nog steeds geisha’s werken. De sfeer is heel bijzonder, alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Daarnaast zijn de tempels in Kyoto een must-see.

@kendallhenderson
@kendallhenderson

De Kinkakuji (Gouden Paviljoen) is wellicht de bekendste en een goed voorbeeld van de prachtige tempelarchitectuur. Ook beroemd is hier de Japanse tuinarchitectuur, waarbij op kleine schaal landschappen worden nagebootst. Loop in de avond door het smalle straatje Pontochno, hier zitten veel restaurants in traditionele houten gebouwen die ’s avonds mooi verlicht worden door lampionnen.

Miyajima

Miyajima is zonder twijfel een van de hoogtepunten van Japan. Dit eiland – officieel Itsukushima genaamd – is bekend vanwege de in het water gelegen toegangspoort, of torii in het Japans. Vooral met zonsondergang is het hier schitterend. Miyajima is binnen een paar uur bereikbaar vanuit Hiroshima, maar met het uitstekende treinnetwerk kan je ook vanuit andere steden gemakkelijk naar het eiland reizen.

@nicki_schinow
@nicki_schinow

Lees ook: Vietnam: het culturele paradijs van Aziê