Jeetje, het houdt maar niet op. Er is gewoon weer een nieuwe romcom uitgekomen. Het lijkt erop dat 2024 het jaar van de romcoms is. De nieuwe film waar we het over hebben heet Buenas Chickas. Een heerlijke film voor een avondje met je vriendinnen, moeder of lover. 

Bron: Volkskrant

Onder de Spaanse zon

Ben je klaar met de kou en heb je alweer zin in een lekker zonnetje? In de nieuwe film Buenas Chickas gaan we weg uit het koude Nederland, en op naar het warme Spanje. Samen met Billie en haar beste vriendinnen maken we een reisje naar Spanje, waar drama, geflirt en hitte op ons zit te wachten.

Het leuke drietal wordt gespeeld door een combinatie van onze favoriete actrices uit Nederlandse filmreeksen en series van vroeger. Actrice Susan Radder (Billie), ook wel bekend van de film Pijnstillers, SpangaS-actrice Noël van Kleef, en Brugklas-actrice Britt Scholte. Een perfect trio, blijkt uit de film. De meiden konden het goed met elkaar vinden tijdens de opnames. “We gingen vaak met z’n allen eten en drankjes drinken en dan groei je heel snel naar elkaar toe”, zegt Susan in een interview met NPO 3. 

Buenas Chickas

Billie is een gedreven advocate met grote dromen, maar ook een grote mond. Na het verpesten van een belangrijke zaak, staat ze op het punt om ontslagen te worden. Om haar baan te redden, moet ze naar het oh zo warme Spanje, samen met haar beste vriendinnen Allegra en Coosje. In Spanje moet Billie ervoor zorgen dat de eigenaren van een wijngaard hun grond aan haar cliënten verkopen zodat zij daar een golfresort kunnen bouwen. Alleen dat blijkt wat lastiger dan ze dacht, ze ontmoet de knappe wijnboer Bruno, gespeeld door Onze Jongens-acteur Juvat Westendorp. Bruno blijkt de eigenaar van de wijngaard te zijn, en als dat als niet genoeg drama is, staat ook opeens de collega en ex-lover van Billie voor de stoep, gespeeld door Thijs Boermans.

Nu in de bioscoop

Krijg je al zin in een minizomer ervaring, vol met het romantische Spanje, drama en een knappe Juvat Westendorp? Kijk de trailer, bel je vriendinnen op, en koop kaartjes!