Heb jij de serie One Day ook in één klap uitgekeken met rollende traantjes over je wangen en wil je meer? Dan hebben wij goed nieuws voor je. De schrijver van het boek van One Day heeft niet stilgezeten en Netflix wil de samenwerking graag nog een keer aangaan voor een nieuwe serie!

nieuwe serie one day
Bron: Netflix

Het succes van One Day

Nog niet zolang geleden kwam Netflix met de nieuwe serie One Day. Vrijwel meteen werd de serie ontdekt door de Netflix-kijkers en sindsdien staat het internet vol met reacties op deze serie. Vooral op TikTok leefde het meteen. We konden er namelijk niet omheen en dankzij de hashtag #OneDayMovie werden we ineens om de paar minuten getrakteerd op korte video’s van kijkers die het niet konden laten om er wat over te delen.

Waarom ze de video’s niet achterwege konden laten? De spraakmakende serie blijkt een enorme tranentrekker te zijn, doordat het verhaal voor veel mensen herkenbaar is. Nee, effe geen voorspellende romantische komedie, maar gewoon een puur liefdesverhaal waarin velen zich kunnen herkennen. In de TikTok-video’s zagen we dan ook vooral huilende gezichtjes en een hoop vloeiende tranen. Dat weerhield ons niet om ook eens de proef op de som te nemen. Hoewel we even de tijd nodig hadden om in de serie te komen, konden we al snel niet meer stoppen met kijken. Enne, ook wij hielden het niet droog in de laatste aflevering…

Nieuwe serie

Het was dan ook mega vervelend om te lezen dat er helemaal geen tweede seizoen gepland staat voor de serie One Day. Het blijft bij dit seizoen en daar balen wij stiekem echt enorm van. Enne, we zijn natuurlijk lang niet de enige! Netflix moet geweten hebben dat de kijkers graag meer van deze heerlijke romantische series willen. Dat gaven ze ook toe. Ze wisten namelijk meteen al dat ze een succes in handen hadden met deze serie.

Ze gaan daarom opnieuw in zee met de schrijver van dit verhaal. Voor wie het niet weet, leggen we het even uit. De serie One Day is namelijk niet geschreven als serie. Het verhaal is gebaseerd op een boek van de schrijver David Nicholls. Gelukkig zit hij niet stil want hij brengt eind april een gloednieuw boek uit! De geruchten gaan dat Netflix ook dit boek gaat gebruiken voor een gloednieuwe serie. Enne, sla de tissues maar vast in, want ook tijdens het kijken van deze serie ga je het waarschijnlijk niet droog houden.

Wat kunnen we verwachten?

Het boek dat Nicholls eind april uitbrengt heet You Are Here. “You Are Here” van David Nicholls is een roman die draait om de levens van twee vreemden, een alleenstaande moeder en een introverte docent, die elkaar ontmoeten tijdens een reis naar Schotland. Terwijl ze worstelen met hun eigen persoonlijke problemen en verleden, vinden ze onverwachte verbondenheid en steun bij elkaar. Of deze verbondenheid de reis gaat overleven, is nog maar de vraag…

Aangezien het boek pas op 23 april gelanceerd wordt, moeten we nog wel even geduld hebben voor we kunnen gaan genieten van de Netflix-variant!