Het nieuwe seizoen van HNTM is afgelopen week begonnen, maar de chaos ontstaat nu al. Nikki Steigenga, winnares van HNTM 2013 onthult in een interview met ex HTNM-deelnemer Daelorian iets bizars.

Bron: DAELORIAN

De winnaar van HNTM 2013 is…

Daar sta je dan, in de spotlights met een cheque ter waarde van 50.000 euro en verkozen tot Hollands Next Top Model. Hoe gaaf is dat? Dat dacht Nikki Steigenga ook, toen ze negen jaar geleden won. Maar niets bleek daar van waar te zijn.

“Je gaat er vanuit dat je binnen nu en drie jaar dat geld op je bank krijgt, en zo werd het ook gebracht. Maar in het contract staan er natuurlijk ook kleine lettertjes, waar jij je aan moet houden om dat bedrag te winnen. Bij mij is dus het contract meteen gestopt omdat ik mij niet aan bepaalde regels hield”, vertelt Nikki. “En die regels hadden te maken met mijn maat…”

Nikki HNTM
Bron: @nikkisteigenga

Het is natuurlijk bizar dat zo’n contract gestopt wordt: je wint wel, maar je krijgt je geld niet omdat je niet aan bepaalde maten voldoet. Het modellenbureau wilde nog wel met Nikki aan de slag, maar het gewonnen contract zou stopgezet worden. Dit zou betekenen dat ze haar geld nooit zou krijgen. De confrontatie aangaan met het team, dat durfde Nikki niet. “Je loopt het bureau uit en je denkt: oké ik zit nog wel bij een modellenbureau, dus het zal toch wel goed zijn… toch?”

En nu?

Zoals we al in de eerste twee afleveringen van afgelopen maandag hebben kunnen zien, doen er een hoop verschillende modellen mee. Gender is in de loop van de jaren steeds meer genormaliseerd én maten gelukkig ook! Esmée Suierveld doet dit jaar mee om in de modewereld een ‘vrouw met rondingen’ verder op de kaart te zetten. Zal het HNTM-contract anno 2022 er anders uit zien?