Laatst bespraken we dingen die je nóóit mag vergeten na het vrijen. Deze zijn belangrijk om in je oren te knopen om vervelende situaties na de seks te voorkomen. Toch is er ook iets wat je ervoor beter niet kunt doen. Dit mag je nooit doen vóór het vrijen.

Plassen na seks om een blaasontsteking te voorkomen

Als we iets allemaal inmiddels weten, is het dat we na de seks echt moeten plassen. Blaasonstekingen komen onwijs vaak voor bij vrouwen. En dan vooral een blaasontsteking die na de seks ontstaan is. Hoe komt dat? Heel simpel. Vrouwen hebben een korte urinebuis hebben. Mannen daarentegen hebben dit niet. Daarom hebben vrouwen ook vaker last van een blaasontsteking.

Heel fris klinkt dit natuurlijk niet, maar tijdens de seks hebben we nou eenmaal te maken met bacteriën daaronder. Een overdracht van bacteriën ook. Hoewel seks natuurlijk fijn is, komen dit soort dingen er ook bij kijken. Het hoeft uiteraard niet meteen voor problemen te zorgen, maar als een bacterie wel jouw blaas bereikt ben je verder van huis. Dan heb je namelijk meteen te kampen met een blaasontsteking en daar kom je niet zomaar vanaf.

Dit mag je nooit doen vóór het vrijen

Gelukkig zijn we erachter hoe je de kans op een blaasontsteking zoveel mogelijk kunt verminderen. Plassen! De urine zorgt er namelijk voor dat alle bacteriën in je urinebuis het niet overleven. Precies wat je wil om die vervelende blaasontsteking kosten wat het kost te vermijden. Om die reden mag je nooit plassen voor het vrijen. Dit mag je nooit doen vóór het vrijen, omdat je dan na de seks met een lege blaas zit. Zo heb je niet genoeg urine in je blaas om na het vrijen nóg een keer te plassen. Er is dan te weinig kracht om de bacteriën goed weg te werken, waardoor de kans op een blaasontsteking blijft bestaan.

Lees ook: Bloedverlies tijdens of na de seks? Dit kunnen de oorzaken zijn.