Monopoly is een van de meest bekende bordspellen aller tijden. Het is geen geheim dat dit spel er al decennia lang voor zorgt dat er fikse familieruzies ontstaan en hevige discussies in vriendengroepen ontstaan. Speciaal voor jou leggen we uit hoe je dit spel strategischer kunt spelen en hoe dit je een betere belegger maakt in het echte leven.

Schermafbeelding 2018-11-05 om 15.59.09

Strategieën

Monopoly kun je op veel verschillende manieren spelen. De een kiest ervoor op zijn Nederlands lekker gierig te zijn en alleen geld te ontvangen door langs start te komen of door een kanskaart te pakken. Dit lijkt goed te werken totdat de uitvoering van andere spelers op gang begint te komen. Ze kopen huizen en hotels en dan moet er op elk vakje geld betaald worden. Zij krijgen dus geld binnen door eerst geld te investeren, terwijl diegene die niets heeft geïnvesteerd al zijn geld zien verdwijnen. Snap je het nog?

Monopoly-koningin

Allemaal leuk en aardig, maar hoe wil je Monopoly nu dan? Het kopen van zoveel mogelijk plekken is een fatsoenlijke strategie, maar wel erg prijzig. Het is belangrijk om alle oranje en rode straten te kopen omdat die het hoogste rendement hebben. De duurdere straten daarentegen zijn juist niet verstandig om te kopen omdat deze en heel geliefd zijn en het rendement niet hoog ligt. Afijn, hieronder hebben wij voor jou een filmpje toegevoegd die je een echte Monopoly-koningin maakt.

Lees ook: spelletjes van vroeger die helemaal te gek waren