De wetenschap heeft voor bijna alles een antwoord. Ook als het gaat om de liefde. Online daten is razend populair als je kijkt naar het feit dat meer dan de helft van de Nederlandse singles wel eens op date is gegaan met iemand die hij of zij online heeft ontmoet. Of online daten het waard is? Totally! Maar dit kan moeilijk zijn, dus hier zijn een aantal tips om je op weg te helpen.

the inner circle

Hoe zorg je dat je opvalt in de jungle die de datingwereld wordt genoemd?

Zo spreek je iemand aan

Iedereen die geregeld aan online daten doet weet dat een berichtje versturen en een antwoord krijgen twee heel verschillende dingen zijn. Verschillende onderzoeken wijzen op hetzelfde, een berichtje sturen betekent niet dat je ook daadwerkelijk een reactie krijgt. Maar waarom? We zijn vaak te enthousiast en schrijven te lange berichten, of we gaan totaal de andere kant op door een reactie uit te lokken met een simpele ‘hi’. Er is alsnog een best grote kans dat de persoon in kwestie gewoon reageert op je berichtje. Beauty is in the eye of the beholder, zeggen we dan. Ook de toon van onze berichtjes spelen een grote rol. Ben je een meer laid down? Dan val je goed in de smaak!

Dit is een van de grotere problemen met online daten, en het lijkt er niet op dat er veel gaat veranderen. Dus wat kan je eraan doen? Download gewoon de juiste app.

Van online naar offline daten

Zonder online dating volledig achterwegen te laten (dat is wat iedereen toch wel doet), bevelen wij aan om te kiezen voor een app die focust op jouw offline krijgen. Onlinedatingplatform The Inner Circle is anders dan alle andere dating apps. Maar hoe dan? Je bouwt hier échte relaties op met gebruikers want de app is bedoeld voor offline ontmoetingen. En laten we wel wezen, hierdoor bouw je vaak sneller een échte band met iemand op. De app doet dit op een aantal verschillende manieren, bijvoorbeeld door hun ‘spot’ functie die ingezet kan worden als een singles stadsgids. Deze functie biedt een lange lijst van door leden geteste locaties om uit te proberen, in steden over de hele wereld. Ongemakkelijke pogingen om een date te plannen zijn dus verleden tijd, en je komt gelijk over als iemand die altijd goede plekken kan uitzoeken om heen te gaan.

Ze organiseren daarnaast met regelmaat evenementen voor hun gebruikers waardoor je gelijk face-to-face in contact komt met mensen en je eigenlijk gelijk de fase waarin je berichtjes heen en weer stuurt kunt overslaan.

Niet zomaar een feestje

Denk hierbij aan thema feestjes, gezellige borrels, ski vakanties, cocktail masterclasses en underground feestjes. De evenementen vinden plaats in verschillende steden over heel de wereld en er worden telkens nieuwe evenementen gepland.

the inner circle

Nooit meer afspreken met een catfish

Is het je ooit overkomen dat je online iemand ontmoet maar erachter komt tijdens jullie date dat je te maken hebt gehad met een catfish? Ook dat voorkomen ze bij The Inner Circle waardoor ze regelmatig accounts checken op oprechtheid, en wordt er voor gezorgd dat de foto’s die gebruikers op hun account plaatsen ook up-to-date zijn. Dit betekent ook dat nep accounts verwijderd worden, wat inhoudt dat jij gewoon kan daten zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over of mensen wel zijn wie ze zeggen dat ze zijn.