Je bent op het punt aangekomen dat je even niet meer weet wat te doen en je zelfs gaat twijfelen of het niet echt gewoon aan jou ligt dat je niet verliefd wordt. Al je vriendinnen hebben een vriendje, maar bij jou wilt het elke keer maar niet lukken. En dat terwijl je er wel voor open staat en ook geregeld een leuke date hebt. Er kan een reden zijn waarom de cupido pijl jou elke keer mist.

 

Tuurlijk je hebt echt wel contact met leuke mannen, maar het zijn ze elke keer niet. Je mist de vlinders of je verlaat het schip nog voordat het eventueel serieus kan worden. Je zou het toch nu eigenlijk wel fijn vinden om ook ’s avonds lekker tegen een man aan te kruipen in bed. En het belangrijkst: die er de volgende dag ook nog is. Er zijn genoeg verklaringen waarom je elke keer maar niet verliefd kan worden.

Je denkt er te veel over na

Je kan misschien zo bezig zijn met gevoelens, dat je het juist tegenhoudt om verliefd te worden. Je denkt tijdens een date zo veel na over bepaalde dingen, waardoor je misschien alleen maar de negatieve dingen ziet en het uiteindelijk afkapt. Laat dat los en geniet van alles wat er op je pad komt.

Je hebt slechte ervaringen met relaties

Het kan zijn dat je een beetje bang bent geworden voor het hebben van relaties, omdat je vorige een regelrechte ramp was. Hierdoor durf je je niet open te stellen en begin je iets eng te vinden als het te dicht bijkomt. Dit terwijl je misschien iemand afwijst met wie je een fantastische tijd gaat hebben. Als je niet genoeg open stelt, zal je ook moeilijker iemand vinden.

Je blijft in dezelfde omgeving

Doordat je in een en dezelfde omgeving blijft leer je ook niemand kennen. Je bent omringd door dezelfde boy as always waardoor je in een soort spiraal blijft rond hangen. Beste oplossing? Verhuizen naar een andere stad! Oké, dat is misschien een beetje radicaal.. Maar niet minder waar. Probeer als je dingen buiten de deur gaat doen je grenzen wat meer te verleggen. Letterlijk en figuurlijk.

Het ligt eraan met wie je date

Tsja, we kunnen er lang en breed omheen lullen, maar het ligt er ook echt aan met wie je date. Is het een knulleltje een student die eigenlijk nog maar al te graag van zijn jeugd geniet? Dan kunnen we je een kans geven dat het sowieso niks gaat worden. Natuurlijk verschilt het per man, maar het ligt er wel een beetje aan of hij dus studeert of al werkt. Valt hij in de laatste categorie? Dan is hij waarschijnlijk al wat volwassener in zijn doen en laten en is hij ook al verder in zijn levensfase.

Perfectie

Ook een rede waarom het waarschijnlijk maar niet wil lukken is dat je de lat te hoog hebt liggen. Tuurlijk we hebben allemaal het liefst iemand die aan al onze eisen voldoet, maar die vind je maar zelfden.. En als je ze vindt dat heb je wel heel erg mazzel. Geen enkele man is perfect, net zoals geen enkele vrouw perfect is. Laat het ideaalbeeld een beetje los, anders kan je het jezelf wel heel moeilijk maken.

Je zoekt te hard

Als je het té graag wil, dan kunnen we je nu al zeggen dat het niet gaat gebeuren. Dit moet je eigenlijk zien als je gaat shoppen. Ben je drastisch op zoek naar een donkere jas, met 4 zakken, die tot over je bil komt en gemaakt is van een bepaald soort stofje? Forget it, die ga je niet vinden.. Daar moet je toevallig tegenaan lopen. Dit voorbeeld klinkt heel vergezocht, maar het is de perfecte vergelijking voor dit soort situaties.

Lees ook: wat betekent jouw relatie?