Relaties verlopen nou eenmaal niet vlekkeloos, en dat is normaal. Er gebeuren regelmatig dingen in je relationship waarvan je niet helemaal zeker weet of het een slecht teken is of niet. Wij hebben daarom 6 stomme dingen, die eigenlijk heel normaal zijn in een relatie, onder elkaar gezet. Geen stress dus!

Stomme dingen relatie die normaal zijn
Bron: @brunabear

1. Ruimte nodig hebben

Het is meer dan normaal dat je in een relatie ruimte nodig hebt. Het betekent niet meteen dat er iets mis is in jullie relatie of dat jullie het niet meer fijn vinden om bij elkaar te zijn. Jullie blijven een apart leven houden, het is daarom belangrijk om de balans er in te houden en om er soms even tussenuit te gaan. Op deze manier kijk je er ook meer naar uit om elkaar weer te zien!

2. Sommige conflicten onopgelost laten

Niet alle ruzies, discussies en meningsverschillen hoeven opgelost te worden. We know: het is frustrerend, je wil namelijk gewoon begrepen worden. Maar sommige conflicten kun je beter opzij zetten. Je lover blijft zijn eigen mening hebben en jij net zo.

3.  Andere mensen aantrekkelijk vinden

Wie heeft ooit gezegd dat we niemand anders aantrekkelijk mogen vinden naast onze partner? Bull-shit. Je kan niet tegen jezelf zeggen om iemand niet aantrekkelijk te vinden, je partner dus ook niet. Totdat jullie beide niks anders met anderen doen, dan is het toch prima? Kijken mag!

4. Jaloers zijn

Jaloersheid is een emotie, het is dus niet iets wat op een magische manier weg kan gaan. Tuurlijk, overal waar je het woordje ’te’ voor kan zetten is niet goed, maar wat jaloersheid hier en daar is meer dan normaal.

Dat geeft ook meteen aan dat jullie echt heel veel om elkaar geven en jullie bang zijn om elkaar kwijt te raken. Toch een stukje kwetsbaarheid noemen we het dan.

5. Boos naar bed gaan

Soms is het gewoon beter om conflicten de volgende dag op te lossen. Je bent moe, je hebt wellicht nog heel veel dingen te doen voordat je naar bed kan gaan. Het is dan beter om jullie discussie uit te stellen naar de volgende dag. Het is dus niet erg om naar bed te gaan met ruzie.

6. Soms niet weten wat je wil

Zo vervelend wanneer je even niet weet wat je wil. We bedoelen hier natuurlijk niet mee met wat jullie vanavond gaan eten of wat voor jurkje je aan moet doen met de volgende date.

We bedoelen dat het niet erg is wanneer je even niet weet wat je met je relatie aan moet. Het is meer dan normaal dat je soms je twijfels hebt. Relaties zijn nou eenmaal ups en downs. Praat erover met elkaar, wie weet komen jullie er alleen maar sterker uit.