Vanaf vandaag op Netflix waardoor het ook gelijk de ideale film is om je dinsdag mee af te sluiten. Als je in de jaren negentig bent opgegroeid dan is Free Willy de film die je vast een keer of 50 hebt gezien. Vanavond tijd voor een nostalgische avond met je favoriete Orka.

free willy netflix FEM FEM

Free Willy

Dit is de filmklassieker uit de jaren negentig en verteld het verhaal van een vriendschap tussen een jongen genaamd Jesse en een orca. Jesse is in een pleeggezin geplaatst maar besluit daar weg te lopen en een bassin in een dolfinarium met spuitverf te bekladden. Hij wordt betrapt en tijdens het schoonmaken van de bassin ziet hij voor het eerst de orca Willy en op zijn laatste dag bij de dolfinarium glijdt hij uit en komt in het bassin terecht. De orca Willy redt Jesse en vanaf dat moment raken ze bevriend. Jesse komt erachter dat de parkdirecteur Willy wil vermoorden vanwege een hoge levensverzekering en dus besluit hij Willy te redden.

Nog even over de acteur…

De rol van Jesse wordt gespeeld door de acteur Jason James Richter. In de film was hij nog maar een kleine jochie van 13 jaar maar mocht je ooit hebben afgevraagd hoe het nu met hem gaat, we hebben zijn Instagram account gevonden! Hij is inmiddels 37 jaar oud en acteert nog steeds maar helaas nooit meer zo’n succes gehad als met Free Willy.


View this post on Instagram

Suns finally out ? #peace #happiness #sun #fun

A post shared by Jason?Richter (@jason_james_richter) on


View this post on Instagram

#halloween #horrornights #redcarpet Check out the Halloween 4 maze! It’s the best! @horrornights #universalstudios ???

A post shared by Jason?Richter (@jason_james_richter) on


View this post on Instagram

#throwback #mondaymotivation Hiking valley of Fire. #2018

A post shared by Jason?Richter (@jason_james_richter) on