Heerlijk, het warme weer staat weer voor de deur. Dit betekent wel dat we onze ochtend beauty ritueel een klein beetje moeten aanpassen. We willen immers wel dat we onze huid en haren genoeg beschermen tegen UV-straling. Dit kan je doen door een andere dagcrème aan te schaffen met SPF. Of wat dacht je van een speciale lippenbalsem die je beschermt tegen de zon en je schrale lippen herstelt? Klinkt ideaal, toch? Wij zetten er nog een aantal op een rijtje.

23594527_900024010171830_5362839295570739200_n

Gebruik producten met SPF

We gaan de zon steeds meer zien en dat betekent dat je je huid goed moet beschermen. Gebruik daarom producten waar SPF inzit. De betekenis van SPF is Sun Protection Factor. Deze zogehete factor geeft aan welke bescherming een product tegen de zon geeft. Wanneer je je niet goed beschermt tegen de zon kan dit  niet alleen leiden tot huidkanker, maar ook tot een versnelling van het huidverouderingsproces. Met deze producten kan je dit voorkomen:

3380810016734_2.1520559893
dagcreme
Schermafbeelding 2018-04-10 om 10.39.26

Ga vaker scrubben

Er is niets zo vervelend dan dat je bruine kleurtje snel weer verdwijnt. Gelukkig kan je dit door het gebruiken van scrub wat langer uitstellen. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen, waardoor je huid zacht aanvoelt en je een stuk langer van je bruine kleurtje kunt genieten. Vaarwel zonnebank ;).

scrub
Biotherm-Bath_Therapy-Delighting_Blend
scrub

Pas je haarroutine aan

Onze huidjes zijn nu goed beschermt, maar onze haren krijgen ook veel te verduren. Het ultraviolet licht in zonlicht is in staat structuren in je haar af te breken. Langdurige blootstelling zal leiden tot slapper, doffer en droger haar. Dit willen we natuurlijk niet! Gelukkig kunnen we dit voorkomen door de juiste producten te gebruiken. Zo zijn er veel sprays die voorkomen dat je gespleten haarpunten krijgt en dat je haar afbreekt. Shop hier een aantal haarproducten:

blond
haar
haar

 

Lees ook: DIY haarmaskers voor alle haartypen.