Je herkent ze wel, de ochtenden die je eigenlijk het liefst zou willen overslaan vanwege je vervelende wekker, het gehaast tot aan de laatste seconde voordat je weg gaat én thuis erachter komen dat je trein vertraging heeft of nog erger, dat ie niet rijdt. Er zijn zo veel (kleine) dingen die jouw ochtend behoorlijk kunnen verpesten waardoor je de rest van de dag rondloopt met een rotgevoel. Nou hebben wij een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw ochtenden ongetwijfeld beter zullen maken.

ochtend FEM FEM

Begin je dag zonder social media

Wat de meeste mensen doen zodra ze wakker worden is dat ze hun telefoon pakken en social media checken. Doe dit níet. Om echt relaxed je dag te beginnen is het fijn om even niet bezig te zijn met de dingen waar andere mensen mee bezig zijn. Wat je ’s ochtend tegen komt op social media kan (onbewust) invloed hebben op de rest van je dag.Probeer daarom social media in de ochtend te vermijden en in plaats daarvan een kopje koffie te drinken en fatsoenlijk te ontbijten.

Neem een koude douche

Waarschijnlijk is een koude douche niet het eerste waar je aan denkt als je wakker wordt. Ja, een warme douche klinkt veel aantrekkelijker, maar probeer voor de verandering toch om te gaan voor een koude. Dit zorgt er namelijk voor dat je bloed lekker op gang komt, je bent verfrist en écht wakker.

Doe een aantal yoga-oefeningen

Zet je wekker iets eerder en start je ochtend met yoga-oefeningen. Hiervoor hoef je heus niet naar de sportschool, we hebben een aantal yoga-oefeningen die je makkelijk thuis kan doen voor een energieke ochtend.

Vertrek eerder naar je werk

Hoewel de mensen die altijd te laat aankomen op werk een aantal voordelen met zich meebrengen, is het ook lekker om je niet hoeven te haasten. Vertrek s’ochtends wat eerder van huis, zodat je eventjes kan genieten van je treinrit of de radio in de auto. Ben jij iemand die geregeld gehaast en last minute je huis uit gaat is het natuurlijk wel even wennen, maar zodra je een ritme hebt sta je vrolijker op en is naar werk gaan absoluut geen gedoe meer.

Verwen jezelf met een lekker ontbijtje

Ze zeggen niet voor niks dat ontbijt het belangrijkste maaltijd is van de dag. Het kan ook een enorme invloed hebben op je dag. Ga niet gehaast iets naar binnen werken, neem hier de tijd voor.  Geen inspiratie voor heerlijke ontbijtjes? Wij hebben 5 gezonden ontbijt recepten voor jullie die je zo in elkaar hebt geflanst.