Wat is er beter dan een grote kop koffie om je ochtend mee te beginnen? Precies. Niks. Zonder jouw geliefde ochtend koffie’tje kom jij de dag niet door. Met deze tips maak jij je koffie gezonder, zodat je nog meer kunt genieten en je minder schuldig voelt ;-).

coffee-femfem

Minder suiker

Gooi jij altijd suiker in koffie? Je bent zeker niet de enige. Maar of het zo gezond is, nope. Het is dus beter om te gaan minderen met de hoeveelheid suiker die jouw overheerlijke koffie nóg lekkerder maakt. Houd het bij een theelepel of suikerklontje. Als je weet hoeveel suiker je binnenkrijgt, kun je bewuster keuzes maken.

via GIPHY

Drink eerst een glas water

Veel koffie drinken kan ervoor zorgen dat je vocht verlies. Het is dus belangrijk dat je voldoende vocht binnenkrijgt! Zorg dat je voor elke kop koffie één glas water drinkt. Zo krijg je alsnog genoeg water binnen!

via GIPHY

Voeg kaneel toe

Voeg in de plaats van suiker kaneel toe! Dit is niet alleen een goede vervanger voor suiker, maar brengt ook nog andere voordelen met zich mee. Het zit vol met antioxidanten die jouw lichaam beschermen tegen slechte invloeden van buitenaf en werkt het ontstekingsremmend. Genoeg redenen om kaneel toe te voegen!

via GIPHY

Stop met koffie drinken na 6 uur

Stop elke dag op een vast tijdstip met koffie drinken. Het beste is om geen koffie meer te drinken na 6 uur, anders blijft de cafeine te lang zijn werk doen en lig je stuiterend in je bed. Dat wil je niet hebben als je de volgende ochtend weer vroeg op moet.

via GIPHY

Ben jij ook een echte koffieliefhebber?

Lees ook: Dit is hoeveel geld je uitgeeft aan drank