We naderen alweer de laatste maanden van het jaar 2018. De dagen worden weer korter en je bruine huid waar je de afgelopen maanden zo je best voor hebt gedaan, verdwijnt als sneeuw voor de zon. Niet alleen voel je jezelf misschien mentaal minder energiek, ook kan deze winterdip een rol spelen in het uiterlijk. Wil jij dit het liefst voorkomen en er nog steeds fabulous uitzien in het najaar? Wij hebben voor jullie 7 tips met bijpassend product geselecteerd waar je toch fris en fruitig de dag mee kunt beginnen. Zo blijf je alsnog het zonnetje in huis.

ochtend-look-fem-fem

Magic mascara

Mascara is bij uitstek een van de populairste make-up producten en dat is niet voor niets: het vergroot je ogen en je ziet er direct wakker uit. Voor eventueel een specialer effect kun je een wimperkruller gebruiken. Hierdoor lijken je wimpers iets groter en voller. Vergeet niet om je wimperkruller te gebruiken voordat je mascara opdoet.

Dior Diorshow Pump ‘N’ Volume Mascara

Slim werken met oogschaduw

Oogschaduw kan ook een dramatisch verschil geven als je er wakkerder uit wilt zien. Breng een oogschaduw in een champagnekleur of goudachtige tint aan om je binnenste ooghoeken te accentueren. Je kunt de oogschaduw ook in de boog van je wenkbrauwen gebruiken. Door deze make-up tip maak je de oogopslag groter waardoor je een energievol ogend gezicht krijgt.

Revolution Ultra 32 Eyeshadow Palette Beyond Flawless

Lippenstift doet wonderen

Draag jij graag lippenstift? Dan is dit product één van dé make up producten om je er wakker uit te laten zien. Een opvallende kleur trekt bijvoorbeeld de aandacht weg van eventuele wallen (deze moet wel goed bij je huidskleur past). Een lippenstift met lichte glans geeft ook fris uiterlijk zonder al te veel moeite. Een fijn product dat hiervoor gebruikt kan worden is de Loreal Paris Color Riche lijn. Ben je meer van een lipgloss of lippenbalsem? Geen probleem, dit kan je ook direct een verfrissende boost geven. Wel een kleine tip: probeer uit te kijken met rode lippenstift, dit kan donkere kringen onder je ogen juist meer naar voren laten komen.

Loreal Paris Color Riche lijn

Nooit genoeg highlighter

Highlighter is zonder twijfel een van de make-up producten die je een instant boost kunnen geven. Door een highlighter aan te brengen op de juiste plekken licht je deze op, waardoor je een frisse gloed krijgt. De plekken die je graag naar voren wilt brengen zijn je jukbeenderen, je neusbrug en het plekje bij je bovenlip, ook wel cupido’s boog genoemd. Een trucje dat ook veel gebruikt wordt is highlighter onder de boog van je wenkbrauwen en aan de binnenkant van je ooghoek. Door dit te doen lift je ogen en zie je er direct wakker uit.

Be Creative Make-up Highlighting Poeder

Oogcrème, wallen verminderaar

Ja die wallen… Niemand heeft ze graag, maar na een korte nacht heb je soms ineens enorme zakken onder je ogen. Met een oogcrème kun je deze wallen een beetje kleiner maken. Sommige oog crèmes vullen de dunne huid onder de ogen als het ware een beetje op, waardoor de aderen minder zichtbaar zijn en die blauwige gloed dus minder wordt.

MAC Fast response Eye Cream Oogverzorging

Blush it all away

Na een korte nacht zie je er vaak wat bleek of moe uit. Een van de meest gebruikte make-up tips om er wakker uit te zien is dan ook om een blush te gebruiken. Dit product geeft weer kleur aan je wangen en laat je er fris en wakker uitzien. Als je een donkere kleur aanbrengt kan dit heel erg opvallen in het gezicht. Dus houd er wel rekening mee dat je een natuurlijke tint kiest. Een perzikkleur of lichtroze kleur is hiervoor de juiste keus. Breng dan ook een lichte laag aan zodat het er natuurlijk uit blijft zien.

MAC powder blush

Concealer is the key

Heb je in de ochtends nog voldoende tijd voor een complete make-up routine? Dan is een concealer, en daarnaast een foundation, het beste product om een grauwige look weg te werken. Door concealer bij je wallen aan de brengen licht je deze op en vallen ze minder op. Breng concealer in een v-vorm aan om de wallen te verminderen.

Charlotte Tilbury Magic Away Liquid Concealer

Lees ook: dit zijn de nagellak kleuren voor de herfst.