En wederom begint jouw dag weer met het geluid van je wekker wat dus betekent dat je uit bed moet. Een helse klus als je lekker knus en warm ligt. Ja, je kan er voor kiezen om eerst nog een keer of tien te snoozen maar verstandig is het niet. Wil je jouw dag écht goed beginnen? Dan doe je dat zo:

ochtend tips FEM FEM

1. Het ideale plaatje

Een soort haat-liefde relatie-verhouding hebben we met de snooze knop. Het betekent dat je íets langer kan liggen wat fijn is maar is wel echt een slecht begin van je dag. Het klinkt misschien ietwat warrig en moeilijk om echt te verwerkelijken maar wat je eigenlijk zou moeten doen is op papier zetten hoe jouw ideale ochtend eruit zou zien. Daarmee bedoelen we niet dat je dan urenlang in bed mag liggen maar probeer erachter te komen hoe jij het liefst je dagen zou beginnen. Zou je tijd willen hebben om rustig een krant te lezen? Met je partner te ontbijten? Of wellicht begin jij het liefst je dag met seks? Als je in ieder geval weet wat je fijn zou vinden dan plan je het ook sneller in en zul je merken dat jij de dag een stuk vrolijker begint.

2. Gezond en goed ontbijten

Gun jezelf ook een heerlijk ontbijt in de ochtend. Uiteraard heeft je lichaam het ook nodig maar soms is het ook iets waar je naar uit kan kijken.

3. Zorg dat je geen haast hebt

Nog een reden waarom je echt zou moeten stoppen met snoozen want het probleem wat vaak na het snoozen komt is dat je je moet haasten. Ben je geen snoozer maar merk je toch dat je vaak te weinig tijd hebt? Zet je alarmklok dan een kwartiertje eerder normaal of misschien zelfs een halfuur. Dan heb je in ieder geval ook genoeg tijd voor punt 2.

4. Sporten

We snappen heus dat dit voor sommige mensen absoluut niet klinkt als de ideale manier om je ochtend te beginnen maar wil je op de gezonde toer? Begin dat je dag met wat beweging. Of het nou een yogasessie is of een uur lang knallen zodat je hartslag omhoog gaat – het zorgt er voor dat je in ieder geval voor dat je energieker bent en je zult ook merken dat je ’s avonds makkelijker in slaap valt.

5. Vermijd je telefoon

Prima als je telefoon je wekker is, maar ga niet gelijk al je werkmail checken zodra je wakker bent. Hetzelfde geldt voor scrollen door Instagram en Facebook. Als je dan toch op de hoogte wilt worden gehouden van wat er gaande is in de wereld ga dan voor een abonnement op een krant. Dan heb je in ieder geval ook iets te lezen terwijl je geniet van een heerlijk ontbijtje wat je voor jezelf hebt gemaakt.

Lees meer over de 5 fitness trends van 2019 mocht je in de ochtend willen gaan sporten.