Het is en blijft ontzettend lastig: opstaan. Helemaal wanneer het té vroeg is. Mensen die tegen je beginnen te praten, een bus die te laat komt én outfit struggles. Komt het je bekend voor? Je bent niet de enige die het zwaar heeft in de ochtenduurtjes…

morning-femfem

Dit wordt natuurlijk ook wel een ochtendhumeur genoemd. Nope, van jou mag de ochtend best worden overgeslagen. Hoe graag je ook vrolijk wilt zijn in het eerste uur na het opstaan, het lukt niet. Je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd, maar niks helpt. Gelukkig zit er een heel groot voordeel aan mensen met een ochtendhumeur: je staat juist super positief in het leven!

Bedank je hormonen

Maar hoe ontstaat zo’n verschrikkelijk humeurtje nou eigenlijk? Het heeft te maken met een verstoring van de hormonen. ‘S nachts maakt het lichaam cortisol aan, maar als je last hebt van een ochtendhumeur, maakt je lichaam te weinig aan. Hier heb je het dus aan te danken.

Je houdt van het leven

Op welke dagen heb jij last van een ochtendhumeur? Dat is een belangrijke vraag, zegt Alice Domar, wetenschapper en Executive Director van het Domar Center or Mind/Body Health in Boston. Alice vertelt tegen the Huffington Post: ‘Als je alleen last hebt van een ochtendhumeur op maandag tot en met vrijdag, dan heb je waarschijnlijk slaaptekort. Het zijn symptomen van een druk leven’. 

Yes, je bent dol op het leven en doet graag dingen die leuk vindt met de mensen waar je van houdt. Je bent een echte levensgenieter en het is dus niet heel gek dat je hier af en toe moe van wordt. Maar ja, je krijgt er wel iets heel leuks voor terug!

Heb jij een ochtendhumeur?

Lees ook:

Dit zijn de beste tips als je gezond wilt afvallen