Wanneer jij geen ochtendmens bent herken je het vast wel dat je in de ochtend het liefst 10 keer je wekker snoozed, je amper je ogen open krijgt en dat je je in de ochtend altijd moet haasten om niet te laat te komen. Uit bed komen is een ramp en zelfs wanneer je op je werk bent aangekomen heb jij nog minstens een uur én een grote kop koffie nodig om wakker te worden.

ochtend

Voor ochtendmensen is het de normaalste zaak van de wereld om vroeg op te staan. Wanneer jij een avondmens bent, heb je vaak moeite om uit bed te komen en al helemaal om actief te zijn. Avondmensen feesten vaak langer door terwijl ochtendmensen liever fit zijn in de ochtend.

Iedereen heeft een interne klok, en die van een ochtendmens staat anders dan die van een avondmens. Bij de meeste mensen wordt er rond 9 uur melatonine aangemaakt, dit zorgt voor het slaperige gevoel. Bij anderen kan dit gevoel pas later opkomen, en daardoor voelen ze zich pas later moe.

Onze maatschappij is er in de meeste gevallen helaas op ingesteld dat we vroeg uit bed moeten. Hier zijn een aantal tips zodat jij iets minder moeite kunt hebben met het wakker worden:

Ga op tijd naar bed

Misschien vind jij het heerlijk om in de avond lekker een serie te kijken op de bank en blijf je daardoor net te vaak te lang zitten. Door op tijd naar bed te gaan, slaap je genoeg en daardoor word je in de ochtend makkelijker wakker.

Stop met snoozen!

Ook al denken we dat 10 minuten langer liggen ons goed zal doen, helaas is dat niet het geval. Hoe vaker je snoozed, hoe vermoeider je wakker wordt. Verklaart dat misschien waarom je in de ochtend zo moeilijk uit bed kunt komen?

Maak het een gewoonte

Herken jij jezelf erin dat je in de ochtend vaak tegen jezelf zegt dat je niet uit bed wilt en nog even wil blijven liggen? Vertel jezelf eens een keer dat je gewoon uit bed gaat, het is even wennen maar uiteindelijk zul je merken dat het echt werkt!

Word in de ochtend op tijd wakker

Niemand houdt ervan om zich te moeten haasten naar een afspraak, wanneer je in de ochtend de tijd neemt om je klaar te maken zul je merken hoe erg je daarvan kunt genieten. Maak een kopje thee en eet eens rustig je ontbijt.

Lees ook: 7 dingen waar wij intens gelukkig van worden in de ochtend