Ja, veel mensen kennen Luke Perry misschien eerder als Fred Andrews van Riverdale maar als wij aan Luke denken, denken we aan de eerste echte heartthrob van de tv wereld. Jarenlang was speelde hij de rol van Dylan McKay in Beverly Hills 902010 en was hij wellicht wel mijn allereerste celebrity crush te noemen. De man die onderdeel was van de eerste serie wat zich afspeelde in een Amerikaanse high school was misschien ook wel de eerste échte on-screen bad boy – vrouwen werden wild van hem. We gaan even terug in de tijd naar zijn mooiste momenten in de hitserie van vroeger.

Screen Shot 2019-03-05 at 09.44.16

Dylan McKay

Gister kwam het nieuws dat Luke Perry een aantal dagen na het hebben van een beroerte was overleden. De 52-jarige acteur was nog bezig met opnames voor de serie Riverdale waarin hij de vader speelt van een van de hoofdpersonages. Ja, hij was zeer geliefd door zijn rol in Riverdale maar het waren vooral de jaren negentig toen hij in de huid van Dylan McKay kroop dat mensen als een blok vielen voor de acteur.

In eerste instantie was het de bedoeling dat hij enkel een gastrol zou hebben in de geliefde tienerdrama Beverly Hills 90210, maar al snel bleek dat het publiek helemaal in de ban was van zijn rol. Zo werd hij wel eens betiteld als een neo-James Dean door zijn rebelse karakter in de serie. Dylan was mysterieus en ongrijpbaar, ontiegelijk sexy en introduceerde ons ook aan misschien wel de meeste epische ‘love triangle‘. Zo was hij eerst met Brenda en daarna met haar beste vriendin Kelly. Hij is de reden dat wij vrouwen wild worden van mannen op motoren. Kortom, een bad boy die we allemaal als vriend wilde hebben.

We nemen even een trip down memory lane met een aantal van zijn meest bekende momenten in Beverly Hills 90210:

De eerste keer dat Brandon Dylan ontmoet:

Alle keren dat hij stiekem aan het flirten was met Brenda:

De beruchte break-up scene:

Toen Dylan voor Kelly koos, niet Brenda:

Zijn allerlaatste kus met Kelly:

Kortom, RIP teenage heartthrob.