Verveling, de meeste mensen hebben er een bloedhekel aan. We hebben al eerder geschreven over dit gevoel, en vooral wat je kan doen tegen verveling. Maar dat hoeft niet altijd je top priority te zijn. Ik ben mijn verveel-momenten de laatste tijd gaan omarmen. Want zeg nou zelf, wanneer was de laatste keer dat jij je even goed hebt kunnen vervelen?

vervelen goed FEM FEM

Je verzetten tegen verveling kan schadelijk zijn

Volgens John Eastwood, psycholoog en oprichter van Boredom Lab, moet je je juist níet verzetten tegen verveling. Door tegen je zin direct met een andere activiteit bezig te zijn, vergroot je de kans om dwangmatig verdrag te vertonen. Ook kan je, door je steeds te storten op andere activiteiten, je concentratiespanne verkorten. Hierdoor kan je je dus minder goed concentreren en vertoon je zelfs sneller uitstel gedrag.

Volgens John Eastwood hebben veel mensen een verkeerd beeld bij verveling. In zijn blogs schrijft hij over het gebrek aan juiste onderzoeken over dit gevoel. Ook schrijft hij over de fouten die mensen vaak maken door jezelf vervelen te associeren met de verkeerde dingen zoals drankproblemen, depressies en eetstoornissen. Hij stelt de vraag of verveling ook echt de óórzaak van deze kwesties is, of dat verveling gepaard gaat met nog veel meer symptomen die leiden tot deze psychologische problemen.

Omarm die verveling dus! Volgens John vinden we dat eng, alleen zijn met onze gedachtes, want dat betekend dat we over dingen moeten nadenken en dan kunnen er wel eens nare gedachtes en gevoelens naar boven komen. Verveling dwingt jou uit je comfort zone te kruipen, het dwingt jou om dat tóch dat boek te schrijven of die kamer op te ruimen. Je zou het misschien niet denken maar verveling heeft het beste met je voor!

Maar mocht het zo zijn dat je echt íets wil gaan doen dan hebben we uiteraard een aantal tips voor jullie met deze dertig dingen die je kunt doen wanneer jij jezelf verveelt.