Michiel Huisman, ook wel een van de knapste mannen gefabriceerd uit eigen land, is op dit moment bezig om de wereld te veroveren. *crushhhh* We zien de beste man tegenwoordig in menig film voorbij komen en dat heeft ie niet alleen aan zijn acteerskills te danken. Een van zijn wat grotere rollen van de afgelopen tijd was in de romantische film Irreplaceable you (aanrader), maar ook Michiel is ooit klein begonnen..

michiel huisman kerst FEM FEM

Carrière

Michiel Huisman, geboren in Amstelveen, sloeg al op jonge leeftijd aan het acteren. Na wat kleine rollen in films en series, brak hij in 1998 bij het grote publiek door als Rover in Goede Tijden Slechte Tijden. Lang bleef het daar niet hangen, want in 1999 dook hij alweer op in Spangen. In deze tv-serie speelde hij tot 2002 de rol van Pelle. Een harde werker, want daarnaast speelde hij ook in de tv-serie Costa, de tv-film Suzy-Q (Met Carice van Houten) en de serie Dok 12.

Zijn filmcarrière kwam pas echt van de grond tussen 2002 en 2005 met hoofdrollen in achtereenvolgens de films Volle MaanPhileine zegt sorryFloris en Johan. Internationaal bleef Michiel niet onopgemerkt, zo kreeg hij voor het eerst bescheiden rol in de detective Dalziel and Pascoe in in 2006.

Daarna ging het hard met de Nederlandse acteur. Hij werkte in de jaren daarna in zowel Nederland als het buitenland, wat hem uiteindelijk een rol opleverde in World War Z, een film waarin ook Brad Pitt (!!!) te zien was. Een rol in de HBO-serie Treme werd uiteindelijk Huismans definitieve doorbraak in Hollywood. Daarna volgden grote rollen in de grote Amerikaanse series NashvilleOrphan Black en natuurlijk Game of Thrones (met die laatste kwam hij op de radar van miljoenen kijkers over de hele wereld)

Inmiddels woont Michiel al een tijd niet meer in Nederland. Hij heeft het erg naar zijn zin in de Verenigde Staten met zijn vrouw Tara Elders en hun dochter Hazel. Wij zijn super trots dat iemand van Nederlandse bodem zo’n grote naam heeft gemaakt in Amerika en verwachten Michiel nog heeeeeeel lang op de buis te zien (yay).