Maandag 5 augustus is het officieel Oesterdag en dat moet uiteraard gevierd worden, jawel, oesters. Bij deze zaken in Amsterdam slurp je het beste.

oesterdag FEM FEM

Bar Fisk

Bar Fisk houdt gerechten simpel, maar maakt ze fris en verrassend door te kiezen voor ingrediënten die barsten van smaak. Zo ook hun oesters. Die worden geserveerd met een vinaigrette van Tel Avivse limonana – een frisse limonade van versgeperst limoensap en muntblaadjes.

Café Americain

Oesters kun je het beste combineren met een pareltje van een champagne zoals de Bollinger champagne. Zo combineert Café Americain oesters het liefste met de Bollinger Special Cuvée. Met op vrijdagmiddag ook een subtiel mopje livemuziek.

Vincenzo’s Osteria

Oké, we maken één uitzondering en gaan richting Agga, want in Den Haag kan je bij Vincenzo’s Osteria kun je terecht voor het perfecte aperitivo-moment met dagverse Zeeuwse oesters. Kies voor oesters naturel of ga voor een frisse smaak van komkomer en limoen. Liever een zoetere variant? Ga dan voor de vinaigrettes met perzik en gember.

Persijn

Heb jij je oester het liefste van Nederlandse bodem? De Zeeuwse Creuses van Persijn worden met liefde uit de Nederlandse wateren gehaald. En geheel Hollands komen ze zonder poespas. Het is pure smaak met enkel een klein drupje appelvinaigrette.

THE DUCHESS

Oesters slurpen in royale sferen kan op Amsterdamse bodem. In het adembenemende en weldadige decor van THE DUCHESS serveren ze oesters met een Tomato Consommé. Deze heldere tomatensoep past perfect bij de zilte delicatesse. Een echte koninklijke oester.

Ben je absoluut geen fan van oesters maar zoek je nog wel naar een lekker plekkie om te genieten van de zomer? Dit zijn de terrassen waar je tot de laatste uurtjes van de dag optimaal kunt genieten.