We hebben er allemaal wel een in onze vriendinnengroep of omgeving. Een vriendin (of vijand) die altijd overal het antwoord op weet (althans, volgens haar), die alleen maar kan praten over hoe succesvol ze is en die er met de jongen vandoor gaat waarvan jij zei hem wel te zien zitten. Vroeger keek je tegen haar op, omdat zij degene was die alles durfde, maar nu begint het steeds vaker vervelende vormen aan te nemen. De volgende types kennen we allemaal en zo ga je met ze om.

bitch-omgaan-femfem

De ‘vriendin’ die boven je denkt te staan

Je doet bepaalde dingen omdat zij dat wil, niet omdat je er zelf achterstaat. Misschien is het tegenwoordig minder dan voorheen, maar ze heeft nog steeds een bepaalde invloed over je. Haar vrienden zijn jouw vrienden en omdat je de sfeer niet wilt verpesten, loop jij nog maar een keer naar de bar om een drankje te halen, omdat zij dat zegt. Maar let op dat je niet over je heen laat lopen. Zij kan net zo goed als jij een keer naar de bar lopen om een nieuwe ronde te bestellen. Vind jij het niet erg om even te lopen? Geen probleem! Maar blijf bij jezelf. Heb jij geen zin om weer op te staan en vind je dat het haar beurt is, zeg haar dit dan. Het is tijd om haar duidelijk te maken dat jullie gelijk zijn aan elkaar.

De minachtende collega

Ook op kantoor lopen ze rond, collega’s die overal iets op aan te merken hebben en minachtend op je neer kijken. Het lijkt alsof je nooit iets goed kan doen en ze ervan genieten om je af te blaffen. Probeer deze personen te herkennen en te erkennen dat dit gedrag niets met jou persoonlijk te maken heeft. Dit minachtende gedrag zit in hun persoonlijkheid en waarschijnlijk genieten ze ervan en laat het henzelf beter voelen. Probeer de opmerkingen van die persoon met een korreltje zout te nemen en je er niet te veel van aan te trekken. Probeer rustig te antwoorden, uiteindelijk bereik je meer waardoor je je niet laat beïnvloeden door dit soort personen.

De huisgenoot die alleen aan zichzelf denkt

Vrienden, collega’s, maar ook huisgenoten kunnen behoorlijke bitches zijn. Die ene huisgenoot die alleen aan zichzelf denkt bijvoorbeeld, die haar zooi overal laat slingeren, die niet reageert wanneer jij hier iets van zegt en die iedere dag haar hele vriendengroep bij jullie thuis uitnodigt om vervolgens tot in de late uurtjes luidruchtige gesprekken te voeren. Heel vervelend, zo’n persoon. Probeer een moment te vinden dat je haar even alleen kunt spreken en wees duidelijk. Waar zit jij mee, waarom zit je ermee en wat kun je eraan doen. Je mag best streng zijn, anders zal ze waarschijnlijk niet luisteren en je alleen met een resting bitch face aankijken. Doet ze vervolgens niks met jou klachten en advies? Heel vervelend, maar misschien is het dan voor jezelf toch beter om wat anders te zoeken. Er zijn ontzettend veel leuke en mooie plekken waar jij je waarschijnlijk veel meer thuis gaat voelen.

De jaloerse zus

Heb jij een nieuwe jas? Je zus vindt hem maar raar. Heb jij je haar anders zitten? “What the hell heb jij met je haar gedaan?” is de reactie van je zus. Ze heeft altijd en overal iets op aan te merken bij je. Houd in je achterhoofd dat ze waarschijnlijk gewoon jaloers is en laat het dus het ene oor in en het andere oor weer uitgaan.

De opscheppende chick in je sportgroep

“Ik krijg echt veel complimenten over mijn lichaam de laatste tijd”, “Ik heb gisteren wéér 10 kilometer hardgelopen, ik ben echt goed bezig” of “Dit is zo gemakkelijk, ik snap niet dat jullie zoveel moeite hebben met die oefening” zijn enkele van de uitspraken die die ene chick uit jou sportles met enige regelmaat eruit gooit. Kan die bitch haar mond houden? Jij staat zwetend op de loopband, terwijl zij alleen maar kan zeggen hoe simpel ze het vindt. Probeer je hiervan af te sluiten of zonder je van haar af. Die opmerkingen zullen je alleen maar demotiveren. Concentreer je op je eigen successen en fitnessdoelen en probeer haar te negeren. Ze verdient je opmerking niet, want dat is waarschijnlijk waar ze het voor doet.

Lees ook:

Waarom we af en toe een ongelofelijke bitch kunnen zijn tegen onze partner.