Je hebt een date gescoord. Mooi. Maar dan is het D-day en merk je toch dat die eerste date niet zo heel erg lekker loopt. Zonde wel want tot nu toe was het contact gezellig maar ja, blijkbaar mist de klik er in real life. Zo ga je er mee om als je het toch niet helemaal meer ziet zitten na jullie eerste date.  slechte date FEM FEM

De ander is ook gewoon een mens

Diegene met wie je op date bent is ook gewoon een mens dus behandel hem of haar zoals jij dat ook zou willen. Breng het dus op een nette aan aardige manier. De ander heeft namelijk ook gewoon de tijd en moeite hier in gestoken.

Mis-match

Je hebt het al vrij snel door: jullie zijn absoluut geen match made in heaven. Maar goed, dat betekent niet dat hier niks positiefs uit kan komen. Wellicht heb jij een vriendin die wél bij hem past of kan dit eventueel gewoon een goede vriend van je worden. Maak je er in ieder geval niet te gemakkelijk vanaf.

Wees eerlijk

Pas op dat je niet de verkeerde signalen afgeeft. Als je weer té lief overkomt (niet dat je onvriendelijk moet zijn), denkt hij wellicht dat je wel interesse hebt. Eerlijkheid duurt altijd het langst. Je hoeft niet gelijk in de eerste vijf minuten te zeggen dat je jullie niet bij elkaar vindt passen, maar geef het wel aan dat je geen vervolgdate wil. Een simpele ‘ik vond het gezellig, maar ik denk dat er verder niks in zit’ is prima, zolang je het niet harteloos brengt.

Lees ook: het verschil van daten in verschillende landen.