Mocht je vandaag nog zoekenden zijn naar wat inspiratie dan hebben we een film voor je die je vooral niet wilt missen. Momenteel draait namelijk On The Basis of Sex in de bioscoop. De waargebeurde en inspirerende verhaal van Ruth Bader Ginsburg. De dame die haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten wat gedomineerd werd door mannen.

on the basis of sex FEM FEM

Ruth Bader Ginsburg

Voor iedereen die nog niet bekend was met Ruth, zij is een Amerikaans jurist én een van de negen rechters van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten. Na haar rechtenstudie aan Harvard en werk als griffier voor een rechter van een districtsrechtbank in Zuid-New York werd ze in 1980 door president Jimmy Carter benoemd tot rechter van het Hof en On The Basis of Sex vertelt haar historisch verhaal wat vooral nu relevanter is dan ooit.

On The Basis of Sex

In de film vertolkt actrice Felicity Jones de rol van Ruth en speelt Armie Hammer de rol van Martin Ginsburg, haar man. Het verhaal speelt zich af in 1971, het begin van de carrière van Ruth toen ze worstelde met discriminatie op basis van haar geslacht. Het is samen met haar man Martin dat ze stuit op een zaak wat haar carrière en het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen. Met alle steun van haar gezin probeert ze de zaak in hoger beroep te winnen en voorgoed seksisme te veranderen. Bekijk hier de trailer:

Kortom, dit is het verhaal van een echte powervrouw de moeizame strijd tegen seksisme aangaat. Een voorbeeld waar we met z’n allen van kunnen leren.

Nog een film die je absoluut niet wilt missen deze maand: If Beale Street Could Talk.