Hoewel we vaak zeggen dat plassen onder de douche vies is, doen wij het eigenlijk stiekem ook zelf. Geloof het of niet, plassen onder de douche heeft ook zijn voordelen. Dit taboe is dus nergens voor nodig.

douche

Plassen onder de douche

Uit onderzoeken blijkt het dat het merendeel onder de douche plast. Iedereen doet het dus stiekem wel, maar durft het niet te zeggen. Funny. Nou blijkt het dus voordelen te hebben. Dit zijn ze:

1. Goed voor het milieu

Als je iemand bent die best lang doucht, dan wil je proberen elk moment toch een beetje water te besparen. Dat kun je doen door in de douche te plassen. Als je tijdens het douchen plast, bespaar je water omdat je niet hoeft door te spoelen. Het doorspoelen van de wc schijnt 6 liter water te verbruiken. That’s a lot.

2. Meer tijd in de ochtend

Als je je hebt verslapen en je snel uit huis moet, dan wil je zo snel mogelijk tijd besparen. Door gelijk in de douche te stappen en dan te plassen bespaar je meer tijd. Je kan daarna gelijk verder met kleren aantrekken en hoeft niet meer te plassen.

3. Het is hygiënischer

Hygiënisch? How… Het lijkt en klinkt niet zo te zijn, maar toch is het wel zo. Op wc-papier kunnen er verschillende bacteriën zitten die in stof zitten. Die bacteriën komen naar binnen tijdens het afvegen. Als je je afspoelt onder de douche, heb je dit probleem niet.

4. Good for your skin

Whut?… Ureum wat ook in huidverzorgingsproducten zit, vind je blijkbaar ook in je plas. So, add this to your skincare. Of toch maar niet…

Let wel: ga niet te fanatiek plassen in de douche, na het lezen van dit artikel. Het heeft ook zijn slechte kanten. Als je in de douche plast, doe je dat staand. Dit blijkt een slechte plas houding te zijn. Je bekkenbodemspieren kunnen door staand plassen niet volledig ontspannen en hierdoor is het lastiger om helemaal uit te plassen. Sommige artsen raden het dus af om staand te plassen. Maar hey, je kan ook gewoon zitten in de douche. In ieder geval weet je nu dat het normaal is, dus doe je ding meid.