Je hebt er vast wel eens over gehoord: het verkopen van gedragen kleding. Van sokken tot beha’s en zelfs ondergoed. Tatiana besloot een aantal jaar geleden om het laatste uit te proberen. Het verkopen van gedragen ondergoed is nog steeds een groot taboe, maar Tatiana legt uit dat er helemaal niets mis mee is.

ondergoed

Gedragen ondergoed

Tatiana begon op haar 22ste, terwijl ze studeerde aan de universiteit, met het verkopen van gedragen ondergoed. Een heleboel mensen vinden het maar raar, maar voor Tatiana is het een bron van inkomsten geworden. Ze vertelt aan Metro dat het niet makkelijk was aan het begin. Ze heeft gelukkig nooit heel veel vooroordelen gekregen, maar het was natuurlijk allemaal heel erg spannend. “Ik had besloten dat ik overal voor in was”, vertelt Tatiana. Maar dat bleek niet een heel goed idee te zijn.

“Het was de eerste keer dat ik tweedehands ondergoed online verkocht en binnen enkele dagen begonnen vreemden op internet mij berichten te sturen met het verzoek om verschillende activiteiten te ondernemen – waaronder mijzelf aanraken – en vervolgens mijn lingerie naar hen te sturen. Toen besefte Tatiana zich dat het misschien wel de verkeerde woordkeuze was om “wat dan ook” te willen.

Met de tijd vond ze een koper waar de vrouw zich op haar gemak voelde. Zo pakte ze haar ondergoed in, klaar om naar Amerika te verzenden. “Ik kan mij nog herinneren hoe bang ik was op het postkantoor, vanwege wat er in het pakketje zat”, legt Tatiana uit. “Maar omdat het zo goed verpakt was, konden mensen op geen enkele manier achterhalen wat er in de doos zat.” Ze vervolgt: “Gelukkig vroegen ze er ook niet naar.”

‘Ik verdien €4000 per maand’

Tatiana vond het op een gegeven moment overweldigend, al helemaal wanneer ze op een ondeugende manier moest praten tegen haar kopers. En het plaatsen van een foto van zichzelf? Met haar hoofd erop? Dat vond ze aan het begin maar niets. “Het was iets dat ik in het verleden alleen naar vriendjes had gestuurd, maar nu stond het online en iedereen kon het zien”, vertelt Tatiana. Ze dacht ook na over wat vrienden en familie zouden denken, maar Tatiana vond het uiteindelijk een té mooie kans om het te laten liggen. “Ook al zou het maar een paar honderd euro per jaar zijn geweest”, aldus de vrouw.

En zo verliep dat aan het begin wel: want als beginnende verkoper zal je niet meer dan €70 krijgen. De jonge vrouw besefte dat ze meer haar best moest doen om meer geld te gaan verdienen. En dat heeft ze ook gedaan. Ze ging in gesprek met kopers, ze vroeg naar de wensen en vervulde zij die vervolgens. “Als een klant bijvoorbeeld vroeg of ik rood ondergoed aan wilde doen, vroeg ik hem wat hij wilde dat ik er mee zou doen. Dat kon van alles zijn”, vertelt ze. “Van joggen tot een klein beetje zweterig worden, mijzelf aanraken en andere gekke dingen doen.” Tatiana heeft op deze manier vaste cliënten gekregen en daar ook echt een band mee gecreëerd. En daar heeft ze bakken met geld mee verdiend.

gedragen ondergoed verkopen
Bron: Metro – Tatiana Bee

Gemiddeld verdient Tatiana €1.400,- per maand, maar soms liep dit uit tot bijna €4.000,-. En dit, gebeurde allemaal naast het werk, wat Tatiana dagelijks nog deed. “Ik was altijd bang dat ik misschien niet genoeg zou verdienen met de verkoop van mijn ondergoed, maar mijn dagelijkse baan gaf mij de vrijheid om mij daar geen zorgen over te maken”, vertelt ze. Tatiana is het ermee eens dat dit niet gek gevonden moet worden en steeds meer genormaliseerd moet worden. “Ik vind het belangrijk dat ik deel hoe dit allemaal werkt, vanuit het perspectief van iemand die écht weet hoe het is”, aldus Tatiana.