Er zijn weinig dingen fijner dan je problemen bespreken met je beste vriendinnen onder het genot van een glas wijn. Of gewoon lekker de week afsluiten en het weekend inluiden in een kroeg op vrijdagmiddag. Het enige wat je dan nodig hebt is je beste vriendin en een biertje. Wij hebben nu de perfecte reden om te toasten op je vriendschap: samen alcohol drinken is volgens de wetenschap namelijk goed voor je vriendschap.

Onderzoek

Wetenschappers uit Parijs hebben onderzocht wat alcohol doet met geluk en gezondheid. Zij analyseerden de informatie van 150.000 Fransen mannen en vrouwen en deelden hen daarbij in in verschillende groepen. Deze groepen werden ingedeeld op basis van de hoeveel alcohol die de deelnemers dronken. De groep die gemiddeld drinkgedrag vertoonde, scoorden het hoogst op het gelukscijfer.

Het onderzoek wees onder andere uit dat gematigd gebruik van alcohol van grote invloed is op iemands sociale leven. Kort gezegd, mensen die drinken hebben een prima sociaal leven. Hierbij gaan zij dus vaak om met andere mensen die ook een goed sociaal leven hebben en die ook regelmatig wat drinken. Zij zijn ook gelukkig en dit stralen zij dan naar elkaar door. En een goed gelukscijfer heeft dan weer grote invloed op de gezondheid van mensen.
Natuurlijk doen we niet altijd slimme dingen als we te veel gedronken hebben, maar we hebben in elk geval allemaal een leuke tijd samen en de medemens die dat begrijpt is een hele fijne vriend, met wie we graag nog heel vaak genieten van hoe gelukkig en gezond we zijn.

drinken-goed-vriendschap-femfem

We zeggen absoluut niet dat drinken gezond is, noch dat het goed is voor je hersenen. Toch blijkt matig drinkgedrag dus goed te zijn voor je algehele gezondheid, omdat matige drinkers vaak gelukkig zijn. Dit komt doordat zij een actief en sociaal leven leiden en gelukkig en gezond zijn is nu eenmaal sterk met elkaar verbonden. Ben jij van plan dit goede nieuws even met je mede-drinkende vriendinnen te gaan vieren? Dan geven wij je hierbij alvast een lijst met tips voor de kater van morgen.