De vraag die altijd zal blijven opkomen wanneer je aan het daten bent: wie maakt de eerste stap? En dan gaat het niet alleen om de eerste keer dat jullie daadwerkelijk met elkaar flirten. Het gaat ook om de vraag wie voor het eerste de ander zoent. Of wie van jullie de tweede date voorstelt. Natuurlijk werd ons vroeger in films vaak geleerd dat zulke eerste stappen altijd vanuit de man moeten komen. Inmiddels is het echter 2017 en zijn er bepaalde dingen verandert. De wetenschap heeft zich nu uitgelaten over zijn mening als het aankomt op de eerste zoen en de eerste keer seks.

Onderzoek

Uit een enquête, uitgevoerd door “singles in America”, onder 5500 Amerikaanse vrijgezelle mannen bleek dat maar liefst 95% van hen wilde dat vrouwen het initiatief nemen wanneer het aankomt op de eerste zoen. Dit is 93% wanneer het gaat over de eerste keer seks. Tevens blijkt uit dit onderzoek dat het overgrote deel van de heren zich gevleid voelt wanneer de vrouw vraagt om zijn telefoonnummer of hem een berichtje stuurt na de eerste date.

stel-daten-eerste-stap-femfem

Durf de eerste stap te nemen

Toch bleek uit hetzelfde onderzoek dat wij vrouwen dit maar heel weinig doen. Natuurlijk hebben we geleerd dat hij het fijn vindt om te ‘jagen’ en vinden wij het dan weer prettig als we het gevoel krijgen dat we worden verleidt. Toch kan het dus goed zijn om de rollen een keer om te gooien. Mannen vinden het absoluut tof wanneer jij wel die eerste stap zet. Zo voelt daten voor hem veiliger, leuker en makkelijker, blijkt uit het onderzoek. Tevens heb jij door het nemen van initiatief ook zelf de touwtjes in handen. En dat voel toch wel heel lekker. Dus mocht je de stap nog steeds niet gezet hebben omdat je niet durft of omdat je vindt dat dat zijn taak is? Gooi de rollen eens om.