Alhoewel je waarschijnlijk al wist dat je een bepaald type hebt waar je op valt, vind je toch dat je huidige vriend in niets op je exen lijkt. Toch is uit onderzoek gebleken dat al je exen iets gemeen hebben.

exen-overeenkomsten-femfem

Het onderzoek

Vrijwillige verkregen gegevens via Social Media van live interviews zijn gebruikt voor drie verschillende onderzoeken. Uit een van deze onderzoeken is gebleken dat personen op het gebied van uiterlijk een bepaalde voorkeur hebben. Deze uiterlijke kenmerken resulteren in het feit dat je op iemand valt. En aangezien deze uiterlijke voorkeur bij beide partners voorkomt, wordt het proces bij een nieuwe partner herhaalt. Het kan natuurlijk voorkomen dat je ex in eerste instantie in niets op je huidige datepartner lijkt te lijken. Maar misschien is het iets kleins waar je blijkbaar op valt, de grootte van iemands neus, een bepaalde kleur ogen of sproeten.

Religie, educatie en intelligentie

Naast deze uiterlijke kenmerken is ook uit het onderzoek gebleken dat we wel degelijk een bepaald type hebben waar we op vallen (ook al denk je misschien van niet). Maar dit kan afhangen van de plek waar je woont. Meestal worden personen in een bepaalde woonplaats op dezelfde manier opgevoed, waardoor de interesses dus ook op dezelfde plek liggen. Uit een onderzoek naar scholen in de Verenigde Staten is bijvoorbeeld gebleken dat mensen veelal geïnteresseerd zijn in personen waarvan religie, educatie en intelligentie overeenkomen. Maar dit kan dus ook komen omdat je in dezelfde woonplaats of regio bent opgegroeid.

Stiekem hebben je exen waarschijnlijk dus best veel met elkaar gemeen. Als is het dan misschien niet op uiterlijk, bepaalde innerlijke kenmerken zullen zeker overeenkomen, zoals onder andere religie, educatie en intelligentie.

Seks met je ex: wil je hem terug of mis je alleen de aandacht?