Hetgeen waar vele mannen man aan moeten geloven: de terugtrekkende haarlijn. Ja, ook mannen zijn ijdel en onzeker en de meeste hopen dat dit hun nooit overkomt maar guys, wisten jullie dat vrouwen juist wild worden van kale mannen? Uit onderzoek is namelijk gebleken dat jullie intelligenter, succesvollen en mannelijker gevonden worden.

kale man FEM FEM

Een studie door wetenschapper Albert Mannes van de University of Pennsylvania wat is gepubliceerd in Business Insider geeft aan dat vrouwen vinden dat kale mannen groter en sterker lijken.

Het onderzoek

De studie, die informatie verzamelde over 59 onderwerpen, liet de deelnemers meerdere foto’s van mannen zien. De eerste foto was een man met een volle haardos en de tweede toonde diezelfde man, maar dan kaal. De meeste deelnemers meldden dat ze de kale mannen in het algemeen aantrekkelijker vonden én vonden ze ook intelligenter ogen. Over het algemeen zijn kale mannen wat ouder en worden daarom sneller gezien als wijze mannen.

Dus, kaal of niet?

Het is niet dat wij vrouwen gelijk willen dat alle mannen hun haar gaan scheren om er intelligenter uit te zien en meer succes in het leven te hebben. Maar dealt de man in jouw leven ook met een terugwijkende haarlijn of haaruitval laat hem vooral dit artikel even lezen.

En stel, hij heeft nog wel behoorlijk veel haar op zijn hoofd maar het gaat allemaal iets meer de grijze kant op? Ook dat vinden we woest aantrekkelijk.