Het verschilt natuurlijk per persoon maar toch zijn we altijd wel benieuwd naar statistieken en gemiddelden over bepaalde dingen in het leven. Gelukkig hebben we daar de wetenschap voor die zo nu en dan dingen voorschotelt zoals bijvoorbeeld: hoe vaak hebben we seks? Wat geven we uit aan alcohol? En hoeveel katers hebben we in een mensenleven?

seks alcohol geld FEM FEM

Het onderzoek

De uitkomsten zijn bemoedigend en waarschijnlijk ook wel meer dan je in eerste instantie had gedacht. In Engeland heeft Quidco onderzoek gedaan en gewerkt met een gemiddelde levensverwachting van 83 jaar.

Seks

Hoe vaak we ongeveer seks in onze mensenleven zullen hebben? Welgeteld 5.778 keer. Als je dit omrekent zouden we vanaf onze 18e levensjaar twee keer per week seks hebben voor de rest van ons leven. Waar we ook achter zijn gekomen dankzij dit onderzoek is dat we gemiddeld zes keer in ons leven verliefd zijn, vijf keer ons hart breken en we acht romantische partners hebben.

Alcohol en katers

Omdat dit onderzoek in Engeland heeft plaatsgevonden, konden ze zien dat de Britten 3.386 keer in hun leven uitgaan en daarbij €72.000,- euro uitgeven aan alcohol. Bij elkaar zijn dit 1.793 katers. Dat zijn behoorlijk veel ochtenden wakker worden met hoofdpijn…

Lees ook: dit is waarom je katers ergers worden naarmate je ouder wordt.